Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

NEMANJA NEDOVIĆ ZA ALO! SPRINT O FINALU NBA LIGE

Lebron je s pravom prepotentan!

Autor: M. R. | 02.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Već viđeno. Kao i prethodne sezone, za titulu šampiona NBA lige boriće se Majami i San Antonio. Da li će velika trojka (Vejd, Džejms, Boš) i Erik Spolstra stići do još jednog, trećeg prstena u nizu, ili će legendarni Greg Popović i njegov „starački dom“ pred izvesnu penziju, blistavu eru završiti uspehom?

„Lebron  kao da je  došao iz  video-igrice“: Nemanja  Nedović

„Lebron kao da je došao iz video-igrice“: Nemanja Nedović | Foto: Profimedia

Priliku da se na terenima najjače košarkaške lige na svetu upozna sa obe ekipe, imao je reprezentativac Srbije i bek Goldn stejta Nemanja Nedović, koga smo u subotu zatekli na tribinama dvorane u Železniku, na meču Crvena zvezda - Partizan.


Na četiri pobede


Do prstena će stići ekipa koja ostvari četiri trijumfa. Majami će u prva dva duela imati prednost domaćeg terena, potom se serija seli u Teksas. U slučaju da bude potrebno, peti meč i majstorica biće odigrani na Floridi, dok će poprište šestog okršaja biti „AT&T Centar“.

- Ko je bliži prstenu - Majami ili San Antonio?
- Teško je prognozirati pobednika. Puno je faktora koji mogu da presude, mislim da će prsten pripasti timu koji u utakmicama finala bude imao više inspirisanih pojedinaca. Majami je atletski jači, dok momci iz San Antonija košarku drže u malom prstu. Odlučiće nijanse. Verujem da je Greg Popović spremio neko iznenađenje za Majami - počinje priču Nedović.

- Ko je glavni adut San Antonija?
- Toni Parker na pravi način kontroliše igru. Sviđa mi se njegov stil. U svakom trenutku zna gde se ko nalazi na terenu, vidi ono što drugi ne mogu. On će biti glavni adut „Mamuza“ u ovom finalu.

Kralj Džejms: Oko njega će  se sve vrteti u  finalu NBA lige

Kralj Džejms: Oko njega će se sve vrteti u finalu NBA lige | Foto: Profimedia


- A, Lebron Džejms?
- On je gotovo nerealan. Kao da je došao pravo iz video igrice. Na prvi pogled ostavlja snažan utisak, velika je zvezda. U ovom trenutku je najbolji igrač NBA lige. Dosta je nadmen, prepotentan, ali ima sva prava ovog sveta da bude takav.

- Ima li Majami tajnog aduta, igrača iz senke?
- Očekujem mnogo od Norisa Kola. U NBA je ušao na mala vrata, kao totalni anonimus, niko nije očekivao da će uspeti da se probije do samog vrha. Sjajno obavlja ulogu drugog pleja, svakog trenutka može da pogodi šut, namučiće Parkera i Milsa.

- Pred Vama je ključna sezona u Golden stejtu?
- Novi trener Stiv Ker ozbiljno računa na mene. Nadam se najboljem.

Stivenson je lud!

U polufinalnim duelima Majamija i Indijane, mnoge je šokiralo čudno ponašanje Lensa Stivenson. Bek „pejsersa“ je na razne načine provocirao Džejmsa - ćuškao ga po bradi, al’ lupao je i zauške drugim igračima Majamija...
- Svako ima neki svoj način da pokuša da uđe protivniku u glavu. Njegov pristup je pogrešan, mada nije Lens jedini, ima toga dosta u NBA. Od saigrača sam čuo da je pozitivno lud i da je u duelima sa njim uvek interesantno.
 

Poslednji komentari
  • Nikola Vreme: 03.06.2014 00:15h

    miami ne igra prva dva duela i nema prednost domaceg terena. prva dva duela igra spurs kod kuce... nemojte da radite vakve lapsuse molim vasssssss

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP