Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

VEČITI RIVALI I SINOĆ NASTAVILI S MEĐUSOBNIM OPTUŽBAMA

Letele baklje,
pa saopštenja!

Autor: M. Zdravković | 03.06.2014 - 07:52:00h | Komentara: 0

Navijačke baklje koje su letele tokom minulog košarkaškog večitog derbija u Železniku, sada su zamenila saopštenja dva kluba, koji već danima ne prestaju sa međusobnim optužbama.

Košarka derbi / Foto: Aleksandar Dimitrijević

Večiti rat: Košarkaši Partizana pred naletom pirotehnike / Foto: Aleksandar Dimitrijević

Košarka derbi / Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

KK PARTIZAN: Ulazak bahatih pojedinaca, vozača značajnih državnih funkcionera na teren je sraman i prizeman potez


KK CRVENA ZVEZDA: Otkud pirotehnika vašim navijačima i zašto su vam policajci pretresali torbe s medicinskom opremom?

Iako je sporan meč u Železniku, koji su crno-beli dobili posle produžetka (82:78), odigran pre tri dana, a sinoć se igralo novo kolo, tenzija na relaciji dva kluba se nije smirila. Najpre su iz Partizana izdali saopštenje u kome su istakli da organizacija utakmice visokog rizika u Železniku uopšte nije bila moguća.

- Od baklji i petardi mogu da stradaju direktni učesnici košarkaškog događaja, sportisti, košarkaši koji to ni jednim svojim gestom nisu zaslužili. Ulazak pojedinaca na teren, koji očigledno smatraju da im je dozvoljeno bahato ponašanje samim statusom vozača značajnih funkcionera, kako bi se verbalno obračunali sa igračima, je posebno sraman i prizeman potez. Nije prvi put da se takvi ispadi dešavaju na domaćem terenu Crvene zvezde, ali želimo da verujemo da se to ubuduće neće dešavati nigde - kaže se, između ostalog, u saopštenju Partizana.

Košarka derbi / Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

Košarka derbi / Foto: Aleksandar Dimitrijević

Nekoliko sati kasnije, stigao je odgovor sa Malog Kalemegdana, takođe u vidu saopštenja i to vrlo opširnog.

- Crvena zvezda je bila primorana da kao domaćin meč visokog rizika sa Partizanom odigra u dvorani u Železniku. Svima treba da bude jasno da su incidente izazvali navijači Partizana ubacivanjem topovskih udara na teren. Pravo pitanje je kako su pirotehnička sredstva uopšte uneli u dvoranu i zašto su na poluvremenu predstavnici policije pretresali torbe sa medicinskom opremom KK Partizan. Šta im je u tome bilo sumnjivo? - pitaju se u Zvezdi.

U opširnom saopštenju, crveno-beli još kritikuju i sudije i delegata, koji su, kako tvrde, morali da isprazne deo trbine sa navijačima Partizana, kaoj isu bacali topovske udare, a ostali su, kako smatraju, nemi i pred psovkama i uvredama, koje im je kostantno upućivao trener Partizana Duško Vujošević.

KK PARTIZAN Novac od kazni dati za poplave!
KK Partizan je predložio Crvenoj zvezdi i rukovodstvu Superlige Srbije da se novac od kazni uplati kao pomoć ugroženima od poplava. Direktor lige Dragan Gogić kaznio je juče Crvenu zvezdu igranjem jedne utakmice bez publike i novčano ukupno sa 379.500 dinara zbog incidenata na večitom derbiju, a Partizan sa 402.500 dinara.


- Naš predstavnik Dragan Todorić je na prethodnom sastanku predložio da bar jedan deo od kazni bude uplaćen na račun namenjen pomoći ugroženima od poplava. Međutim, tada je predlog odbijen uz neverovatno obrazloženje i taj podatak jasno govori kakvi ljudi vode ligu, pa nije čudno što se kompletna košarkaška javnost više bavi modom - kažu u Humskoj.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP