Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DRAGAN ĐILAS UPUTIO OTVORENO PISMO ABA LIGI

Lisac, gotov si!

Autor: M. Z. - V. N. | 02.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

To je to, rat između KS Srbije i čelnika ABA lige je i zvanično počeo. Srpska košarka već godinama ispašta zbog tenzija koje vladaju između FIBA i ULEB, ali izgleda da je predsednik KSS-a Dragan Đilas rešio da tome stane na put.

Odlučio da stane Liscu na rep:  Dragan Đilas

Odlučio da stane Liscu na rep: Dragan Đilas | Foto: Marko Metlaš

On je uputio otvoreno pismo ABA ligi, adresirano na Romana Lisca, pošto su odbili poziv Beograda i klubova učesnika za zajednički sastanak sa predstavnicima Evrolige u Beogradu.


„Odbijanjem sastanka koji je od Vas tražio najveći regionalni Košarkaški savez pokazali ste još jednom svoju bahatost i apsolutno nerazumevanje situacije. Srbija je najuspešnija evropska košarkaška zemlja u 2014. godini, zemlja sa ogromnom košarkaškom tradicijom. Sa tim Savezom takve košarkaške velesile ste potpisali sporazum u Beogradu 2009. godine na sastanku održanom u istom formatu koji smo i sada predložili. Sporazum koji skoro ni u jednoj tački niste ispunili.

Roman Lisac

Roman Lisac | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Na zahteve FIBA Evropa da dostavite informacije koje su dostavile sve ostale lige jednostavno ste se oglušili. Ja Vas lično razumem, jer da ste dali podatke koji su Vam traženi, videlo bi se koliko Vi i ostali suvlasnici zarađujete na ovoj ligi, a to Vam nikako ne bi odgovaralo. Gledajući isključivo sopstvene interese, napravili ste problem svima koji se košarkom bave na prostorima bivše Jugoslavije“, navodi se u pismu.

U istom tonu se i nastavlja pismo koje je upućemo na adresu ABA lige.
„Sada, kada je jasno da Vi ne želite čak ni da razgovarate o problemimima koje ste napravili, KS Srbije će biti prinuđen da preduzme sve korake u skladu sa Statutom Saveza i Statutom FIBA kako bi zaštitio interese srpske košarke. Snagu reprezentacije Srbije zna svaki protivnik. Uskoro ćemo Vam dokazati da takvu istu snagu ima i KS Srbije.“

Roman Lisac: ne razumem jezik pretnji!


Generalni menadžer ABA lige Roman Lisac bio je iznenađen pismom iz KSS-a.
- Ovo je pretnja, šta drugo. Srbija jeste velika košarkaška sila, i ja je volim i poštujem zbog toga, ali ne vidim razloga za bes. Ne poznajem jezik pretnji. Istina, nisam upoznat do kraja sa pismom jer ga još nisam video, međutim, to svakako nije način komunikacije u 21. veku. Potrebna je diplomatija, a ne pretnje i uvrede. Što se tiče sastanka u Beogradu, apsolutno da bismo došli, ali je pitanje šta bismo time postigli. Od dijaloga ne bežimo, ali na uvrede nećemo da odgovaramo i spuštamo se na primitivni nivo - rekao je Lisac za „Alo!“.

Poslednji komentari
  • lisac kradljivac Vreme: 02.06.2015 10:31h

    realno Djiki ga ponozio

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP