Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

EKSKLUZIVNO ZA ALO.RS

Lisac: U Evroligu po starom dogovoru!

Autor: D. B. | 05.03.2013 - 12:31:00h | Komentara: 0

U iščekivanju odluke ko će naredne sezone imati prohodnost ka Evroligi, Roman Lisac, direktor ABA lige, ekskluzivno za alo.rs je otklonio sve dileme:

ABA liga logo

 - Ostaje onako kako smo i ranije govorili. U elitno takmičenje sledeće sezone ići će pobednik Fajnal fora ABA lige i prvoplasirana ekipa iz ligaškog dela takmičenja - rekao je Lisac našem novinaru sa kojim se susreo u Beogradu.

Lisac je to izjavio prilikom posete glavnom gradu Srbije, a u toku dana će najverovatnije ovim povodom biti organizovana konferencija za novinare na kojoj će Lisac potvrditi ovo što je prvi rekao za naš sajt.

To je samo izuzetak, što nam je potvrdio Lisac, a od sledeće sezone biće kako Evroliga kaže, a ne po internim pravilima regionalne lige - dakle, prvoplasirani na tabeli neće ići u Evroligu, osim ukoliko to pravo ne izbori na fajnal foru.

1212

Održao reč: Roman Lisac Foto: M. Metlaš

Podsetimo, prethodnih nedelja digla se velika bura među vodećim timovima takmičenja kada su direktori Evrolige saopštili da prvoplasirani neće ići direktrno u ovo takmičenje, već da će ići finalisti plej ofa i pobednik utakmice za treće mesto.

Ovo je, očigledno, velika pobeda ABA lige. Roman Lisac je sa svojim timom, u cilju smirivanja strasti, uložio sav autoritet da se izbegnu mogući potresi, ali i što je najvažnije - da održi reč.

U međuvremenu, stiglo je saopštenje Evrolige u kojem se potvrđuje ovo, ali se naglašava i da postoje određeni uslovi koji klubovi moraju da ispune: da imaju kapacitet 5.000 sedišta, da hotel ispunjava standarde, kao i da je aerodrom ne dalji od 100 kilometara.

E, sada, mala začkoljica: klub koji završi ligaški deo na prvom mestu mora da ispunjava uslove. U suprotnom, neće ići direktno, već eventualno kroz finale plej ofa. To znači da lider Igokea trenutno ispada iz konkurencije i put mora da traži kroz plasman u finale fajnal fora. Ukoliko bi Zvezda završila na prvom mestu, mogla bi direktno da se takmiči u elitnoj ligi. Ipak, ako crveno-beli završe na drugom mestu, moraće sreću da traže takođe kroz plej of.

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu je rekao:

- Našli smo rešenje koji će zaštiti sportske interese klubova koji učestvuju ove sezone. Sa ovim sporazumom, svaki klub će znati kako da igra počev od ovog trenutka, pa do kraja fajnal fora.

Radovan Lorbek, predsednik regionalne lige, zahvalio se evropskim kolegama što su im izašli u susret, međutim, naglasio je jednu veoma bitnu stvar:

- Klubovi koji ne ispunjavaju uslove za B licencu moći će da igraju u drugoj areni ili drugom gradu. To je veoma bitan princip koji smo uspeli da odbranimo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP