Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

NOVI RAT VEČITIH KOŠARKAŠKIH RIVALA

LOVERNJ: Čović je tražio da mi razbiju nos!

Autor: Ekipa Alo! | 07.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Bez sumnje, očekuje nas burna završnica u Košarkaškoj ligi Srbije. U nedelju je u Železniku došlo do nemilih scena na meču FMP-a i Partizana, a svoje viđenje događaja izneo je juče Žo Lovernj, kapiten crno-belih.

Dunđerski  i Lovernj  u klinču

Dunđerski i Lovernj u klinču | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Od početka su pokušavali da me uvrede, isprovociraju. U trenutku kada se desio incident uzeo sam loptu da izvedem aut ispod koša, gotovo sam siguran, 80 do 90 odsto, da je iz prvog reda Nebojša Čović urlao Smiljaniću da mi razbije nos. Pitao sam igrača Železnika šta će uraditi, a on je rekao da će mi slomiti nos. Sudija, koji je stajao pored nas, nije uradio ništa. Ne treba nama zaštita sudija, ali tražimo da imamo fer tretman - rekao je Lovernj.
S druge strane, Nebojša Čović je bio u najmanju ruku šokiran optužbama Francuza.


Zvezda domaćin kvalifikacija?


Crvena zvezda je juče uputila i zvaničan dopis Evroligi sa predlogom svoje kandidature za organizaciju kvalifikacionog turnira.
- Zvezdi trebaju samo tri dobre utakmice i tri pobede u kvalifikacijama da bi sledeće sezone igrala tamo gde joj je mesto, a to je Evroliga - rekao je Nebojša Čović i dodao da bi bila sjajna stvar kada bi Beograd bio domaćin F4 Evrolige, ali da nije realno to planirati za 2015, već za 2016. ili 2017. godinu.

- Niti sam se mešao niti učestvovao u incidentu. To ne priča Lovernj iz svoje glave, a jasno je iz čije glave to dolazi, a on je poslednji čovek kome bi trebalo da se pravdam. Trebalo bi da ga bude sramota zbog onog gesta (hvatanje za međunožje). Ovde se radi o njegovom sportskom vaspitanju. Nije ni čudo da se tako ponaša, kada se zna ko ga vaspitava - jasan je bio Čović.

Disciplinska komisija Superlige u međuvremenu je izrekla kazne učesnicima incidenta, tako da je plej „pantera“ Dunđerski kažnjen sa 115.000 dinara i utakmicom neigranja, Smiljanić će morati da plati 11.500 zbog tehničke i 57.500 zbog isključujuće, kao i kapiten Partizana Žo Lovernj, dok će treneri Milan Gurović i Duško Vujošević morati da izdvoje po 34.500, odnosno 69.000 dinara. Prvi strateg crno-belih ovako je prokomentarisao pomenute kazne.

- Odluka je poštena i na neki način predstavlja spas za ligu. Ako se dopusti takvo ponašanje, da li to znači da i mi treba da tučemo kada nam neko dođe u „Pionir“? Nakon incidenta, prišao sam zapisničkom stolu da vidim kakve će biti kazne, taj gospodin (Vladan Mitrović) rukom je krenuo da brani prostor oko stola i ja sam je samo sklonio. Što se tiče spekulacija da sam u sukobu sa Danilovićem, ozbiljnijih neslaganja između nas dvojice nema. Klub ima svojih problema, mora da učini sve da ih reši. Možda sam i labilan, ali sam uveren da je Partizan oštećen - poručio je Vujošević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP