Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

EVROLIGA TOP 16

Makabi, ipak, prejak za Zvezdu

Autor: M.R | 08.01.2015 - 19:39:00h | Komentara: 0

Crveno-beli odigrali solidnih 30 minuta, ali u poslednjoj deonici nije bilo rešenja za Parga i drugove 78:67. Kalinić ubacio 18, Vilijams 13 poena.

Makabi je ipak, šampion Evrope. Solidno su košarkaši Crvene zvezde odigrali meč 2. kola Top 16 faze Evrolige, ali nisu uspeli do kraja da pruže otpor ekipi iz Tel Aviva 78:67. Dobre tri četvrtine, uz raspoloženog Kalnića (18 poena) nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi "Ponos Izraela". Još jedna vredna lekcija za mlade momke trenera Dejana Radonjića. Pobede će u ovoj fazi elitnog takmičenja morati da potraže na domaćem terenu. Što se ostalih rezultata Grupe E tiče, Real je lako savladao Galatasaraj sa 93:82, dok se mečevi između Žalgirisa i Albe, odnosno Barselone i Panatinaikosa igraju u petak.

Zvezda - Galata bez publike?

Meč 3. kola Top 16 faze Evrolige, između Crvene zvezde - Galatasaraja je sve bliže (16.januar). Iz dana u dan su sve glasije spekulacije da bi dva tima mogla da igraju pred praznim tribinama “Kombank Arene”, zbog incidenata u Istanbulu, kada je poginuo navijač crveno-belih Marko Ivković. Ipak, iz sedišta Evrolige zasad nema konkretnog odgovora.
- Procenjujemo sve mogućnosti i mere koje mogu da budu preduzete. Objavićemo ih vrlo brzo, ali odluku još nismo doneli - kažu iz Evrolige za “Novosti”.
 

ČETVRTA ČETVRTINA - 78:67

Makabi je počeo da pogađa u najgorem mogućem trenutku. Na startnu trojku Mitrovića, odmah je istom merom uzvratio Smit. Domaćin je brzo prednost podigao na plus 11. Na svaki pokušaj crveno-belih da se vrate, Pargo i drugovi su imali spreman odgovor. Na pogodak Lazića, omaleni Amerikanac je uzvratio poenima. Tim iz Tel Aviva je diktirao tempo igre do samog kraja utakmice. Brzo je prednost Izrealaca iznosila i 13 poena. Zvezda je potpuno stala i na kraju doživela ubedljiv poraz - 78:67. Igračima našeg predstavnika nema šta da se zameri. Borili su se Radonjićevi momci do poslednjeg atoma snage. Makabi je večeras opravdao zvanje prvaka Evrope. Crveno-beli su odigrali solidnih 30 minuta, a svoje šanse u Top 16 fazi Evrolige moraće da traže na domaćem parketu.

TREĆA ČETVRTINA -56:49

Odlično je Zvezda otvorila nastavak meča. Kalinić je ponovo blistao. Na drugoj strani domaćinu je koliko-toliko proradio šut, pa je utakmica postala znatno zanimljivija. Nekoliko početničkih grešaka (Vilijams i Mitrović izbili jedan drugom loptu) skupo je koštalo našeg predstavnika u Evroligi. Makabi je znao da kazni svaki propust. Sa druge strane Zvezda nije uspela da potpuno iskoristila period loše igre domaćih. Nekoliko važnih šuteva za tri poena nije prošlo kroz obruč. Ređali su se promašaji Vilijamsa, Blažića i Dženkinsa. U samoj završnici treće četvrtine, Sofo je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja za 56:49.

Nikola  Kalinić

Drži Zvezdu u igri: Nikola Kalinić | Foto: Marko Metlaš

DRUGA ČETVRTINA - 37:33

Makabi je znatno dodao gas u ovom delu meča. I pored toga što domaće nije služio šut sa distance (bez trojke), ekipa iz Tel Aviva stigla je i do dvocifrene prednosti. Zvezda je preko Kalinića (nova trojka) i Marjanovića (pogođen težak šut) brzo uzvratila i prednost rivala smanjila na podnošljivih minus četiri poena (37:33). Crveno-beli su bili odlični u skoku, zatvorili su sve prilaze reketu, a solidni su bili i pod košem rivala. Vilijams je u nekoliko navrata pokušao da preuzme odgovornost, ali se i na prvi pogled vidi da Amerikanac nije u formi sa početka sezone. Ovoga puta je sa 14 postignutih poena iskočio sjajni Kalinić. Posle 20 minuta utakmice, jasno je da Zvezda može da se nosi sa Makabijem.

PRVA ČETVRTINA - 21:18

Zvezda je uspela da odbije prvi napad Makabija. Kalinić je sa dve trojke odveo crveno-bele u egal. Najviše problema gostima zadavao je Skorcijanitis. Ekipa Dejana Radonjića je u prvoj deonici pokazala da može da se nosi sa šampionom Evrope.  Makabi dominira iz reketa, dok našeg predstavnika odlično služi šut za tri poena.

SASTAVI:
Makabi: Pargo, Hajns, Smit, Rendal, Lajnhart, Tajs, Koen, Ohajon, Leumi, Harari, Landsberg, Skorcijanitis, Aleksander.
Crvena zvezda: Vilijams, Rebić, Dangubić, Mitrović, Lazić, Blažič, Kalinić, Marjanović, Tejić, Dženkins, Jović, Cirbes.

Nastavlja se pakleni evroligaški ritam! Posle meča sa ekipom Reala iz Madrida, košarkaši Crvene zvezde u 2. kolu Top 16 faze najjačeg evropskog takmičenja idu na noge Makabiju. Šampion Starog kontinenta ima dobar sastav, a očekuje se da će posebno prštati u reketu. Zvezdin div Bobana Marjanovića imaće u svakom smislu težak zadatak da zaustavi Makabijevu zver Sofoklisa Skorcijanitisa. I pored toga što strateg crveno-belih Dejan Radonjić ovaj meč posmatra kao još jedan čas i vrednu lekciju za svoju mladu ekipu, sigurno je da se njegovi puleni neće predati bez borbe.

Markus Vilijams

Da li je vreme da proradi?: Markus Vilijams | Foto: Marko Metlaš

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP