Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

FRANCUSKA BOLJA OD HRVATSKE - 69:64

Malo je jedan Bogdanović!

Autor: | 07.09.2014 - 08:02:00h | Komentara: 0

“Galski petlovi” mogu i bez Tonije Parkera. Francuska je u jednom od derbija osmine finala Mondobasketa rezultatom 69:64 nadigrala Hrvatsku. Izabranici Jasmina Repeše idu kući. Ni fenomenalna partija Bojana Bogdanovića (27 poena) nije mogla da spasi “vatrene” od eliminacije.

NBA duel:  Bogdanović i Batum

NBA duel: Bogdanović i Batum

Prvo poluvreme bilo je ispod svakog renomena takmičenja kakvo je Svetsko prvenstvo. Činjenica da više nema popravnog, okovala je ruke i jednima i drugima. U nastavku Francuzi su prvi došli do svoje igre, treća deonice bila je ujedno i prelomna. A selektor Kole je imao svog aduta iz senke. Ključnu ulogu odigrao je Evan Furnije (13 poena). Momak za kojeg se na momente čini da više vodi računa o svojoj fizuri nego o dešavanjima na parketu, pokrenuo je Fracuze. Kad nije išlo ostalima, košarkaš Orlanda je jedini pogađao. “Trikolori” su u četvrtoj deonici vodili i sa 16 poena prendosti, ali pitanje pobednika nije bilo rešeno. Na scenu su stupili Bogdanović i Tomić pa su Dijao i drugovi umalo od gotovog napravili veresiju.


SAD nastavlja da gazi, izabranici selektora Križevskog se nisu ni pošteno oznojili u duelu sa Mekiskom - 86:63. Slovenija je teže od očekivanog pobedila neugodnu Dominikanu - 71:61. Kasno sinoć odigran je i meč između Španije i Senegala.

Koga je još briga za Amere?


Špansku publiku i ne zanima mnogo najveći konkurent za zlato. Uvodni meč osmine finala Mundobasketa, SAD - Meksiko, nije privukao veliki pažnju gledalaca, duel je odigran u tišini. I pored toga što su za uslove u Španiji cene karata bile pristupačne (od 30 do 105 evra) publika jednostavno nije bila zainteresovana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP