Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

NEBOJŠA ČOVIĆ OTKRIO DETALJE NAPADA TURAKA NA NAVIJAČE ZVEZDE

Marko je uboden s leđa!

Autor: P. Vuković | 23.11.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Kada se uzme u obzir šta je sve prethodilo tragediji u Istanbulu u kojoj je ubijen Marko Ivković (25), navijač Crvene zvezde, dalo se naslutiti da će stvari poći po zlu.

Kobna poseta  Istanbulu: Marko  Ivković sa drugarima  ispred Aja Sofije

Kobna poseta Istanbulu: Marko Ivković sa drugarima ispred Aja Sofije

Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde, otkrio je niz detalja koji jasno ukazuju na to da Galatasraj nije bio nimalo domaćinski nastrojen prema crveno-belima. Šta je onda tek moglo da se očekuje od turskih navijača, čiji je pripadnik izvršio monstruozan čin nad mladićem iz Beograda, koga oplakuje Srbija.


Nebojša Čović

Nebojša Čović | Foto: A. Dimitrijević

- Po dolasku u Istanbul, niko nije sačekao članove našeg kluba, iako je to obaveza Evrolige. Ulaznice za navijače nam nisu dali, iako smo ispunili sve njihove zahteve. Govorili su da nema mesta, da su prodali sve ulaznice, a u hali je bilo 8.143 navijača, od mogućih 12.000. U halu je ipak ušlo naših 60 navijača, koji su bili smešteni u loži, ali su oni takođe bili napadnuti. Turska policija je tu reagovala i za dlaku sprečila incident - rekao je Čović.


Turski mrtvozornici iznose telo nesrećnog Marka Ivkovića

Turski mrtvozornici iznose telo nesrećnog Marka Ivkovića

Kako nisu imale ulaznice, “delije” nisu nikako mogle da uđu u dvoranu “Abdi Ipekči”, međutim, turska policija je iznenada počela da ih sprovodi prema hali, na zicer daleko brojnijim navijačima Galatasaraja.


| Foto: Profimedia

- Ovde je ključno pitanje - zašto je policija sprovodila naše navijače ka hali ako nisu imali ulaznice?! Kada su došli tamo, naleteli su pravo na navijače Galatasaraja.

Mesto ubistva: Ulaz broj  jedan u dvoranu „Abdi Ipekči“

Mesto ubistva: Ulaz broj jedan u dvoranu „Abdi Ipekči“

Ne treba mnogo mudrosti da se shvati šta onda počinje da se događa, međusobno provociranje, vređanje, pa kamenice. Zatim, policija je htela da odbije navijače Zvezde suzavcem i dimom, što su iskoristili navijači Galatasaraja.

Detalj ispred bolničke mrtvačnice u Istanbulu

Detalj ispred bolničke mrtvačnice u Istanbulu

Marko je uboden s leđa, pošto je bio na začelju kolone i nije učestvovao ni u kakvom nasilju. Krenuo je da se povlači, hteo je da izbegne haos kada je uboden. Inače, još nekoliko navijača Zvezde je povređeno.


| Foto: N. Raus

Kao da tragedija nije dovoljna, Turci su još počeli i bezočno da lažu da su se navijači Zvezde međusobno potukli.


| Foto: N. Raus

- Prvi izveštaj policije je naknadno promenjen. Tek kasnije su saopštili da su se, navodno, Zvezdini navijači potukli međusobno. Krenulo je spinovanje po pripremljenom scenariju, a sve nakon izjave trenera Atamana, koji je, usput rečeno, vređao naše igrače i navijače u loži - zaključio je Čović.

Telo sinoć dopremljeno


Redovnim letom “Er Srbije” na relaciji Istanbul-Beograd sinoć su dopremljeni posmrtni ostaci Marka Ivkovića. Troškove transporta snosili su Ministarstvo omladine i sporta Srbije i ministarstvo sporta Turske.

Dva uboda u levu stranu tela

Nakon prve informacije da se sečivo turskog ubice zarilo u srce i u pluća Marka Ivkovića, generalni konzul Zoran Marković nije mogao da potvrdi koji su organi oštećeni.
- Pričao sam sa hirurgom koji je pokušavao da spase Marku život. Dok smo pričali, stajali smo pored beživotnog Markovog tela, a izvesno je da su bila dva uboda u predelu ispod pazuha, oba sa leve strane. Međutim, ne bih mogao da vam kažem koji su organi oštećeni, da li jetra, srce, to će se na naknadnim analzama pokazati - rekao je Marković.

Istanbulska policija terala “deliju” da potpiše izjavu


Osim što su lagali i menjali izveštaje, pripadnici turske policije su zatočili jednog navijača i terali ga da potpiše izjavu.
- Zadržali su mladića koji se zove Nenad Vučićević, rođenog 1990. godine, i po svaku cenu su tražili od njega da potpiše izjavu koju su koncipirali. Znam da je ovo događaj nezgodan za tursku državu, ali ne mogu da generalizujem stvari. Imali smo juče kontakte i sa turskim ambasadorom u Beogradu, koji je sve učinio da naši navijači uđu da gledaju utakmicu, iskreno je to radio - rekao je Čović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP