Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SRBIJA NAOŠTRENA ZA ČETVRTFINALE EVROBASKETA SA „FURIJOM“ (17.30, RTS)

Mi i dalje verujemo u čudo!

Autor: M. Grujić | 18.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ne znaju na koga su se namerili i kome su se zamerili! Kalkulantska taktika Španaca, koji su po svemu sudeći namerno izgubili od Italije, mogla bi da im se osveti jer su košarkaši Srbije pokazali u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva da ne prezaju ni od koga!

Koliko god da su Španci favoriti,  nacija i sami igrači priželjkuju senzaciju

Koliko god da su Španci favoriti, nacija i sami igrači priželjkuju senzaciju | Foto: Marko Metlaš

Iako su najmlađi na turniru u Sloveniji sa čak devetoricom debitanata, zbog čega su ih mnogi unapred otpisali, Dudini „orlovi“ su demonstirali silu kada je bilo najteže. Prvo su preslišali Litvaniju, zatim su lekciju očitali i moćnoj Francuskoj, što je malo ko očekivao! E, pa sve to daje nam za pravo da verujemo u još jedno čudo i nadamo se pobedi protiv favorizovane „furije“, koja je pošto-poto u današnjem četvrtfinalu (17.30, RTS) želela da izbegne istu onu Litvaniju koju smo mi tukli.


Krstić: Borićemo se kao protiv Francuza!

Kapiten Nenad Krstić svestan je izazova koji čeka njega i njegove mlađe saigrače, ali veruje da uz partiju kao protiv Francuske Srbija može do pobede nad moćnom Španijom.
- Kao prvi u grupi, nismo očekivali da za protivnika u četvrtfinalu dobijemo selekciju Španije. Ali, ova ekipa je tako napravljena da protiv svakog rivala igra na pobedu. Bićemo maksimalno spremni i koncentrisani da se borimo i odigramo kao protiv selekcije Francuske - poručio je Krle.

Proslavljeni trener Vlade Đurović slaže se da se iza poraza Gasola i družine krije želja da izbegnu Litvance, koji su iskusnija ekipa od golobradih momaka koje predvodi Dušan Ivković.

- Sigurno da su svi videli da naša ekipa ima devet debitanata i da je iz nekog razloga mnogo lakše igrati sa njima nego sa Litvanijom. Videlo se da je Mark Gasol hteo da pobedi, ali mislim da je posle na tajm-autu trener Huan Antonio Orenga prelomio situaciju - započinje Đurović razgovor za “Alo!”.

Izabranici Dušana Ivkovića znaju kako se pobeđuje “crvena furija”, to su dokazali na Svetskom prvenstvu u Turskoj pre tri godine, ali dosta se toga promenilo od tada. Španci su tada u meč ušli kao prvaci sveta, a sada ulaze kao šampioni Evrope.

- Iako nema Navara i starijeg Gasola, Španija je i dalje najjača reprezentacija na šampionatu. Oni su najgori protivnici. Njihov trener je naš adut i tu su slabi. Orenga je bio dobar igrač, ali nije tako dobar trener, zaostaje za ekipom i nema potreban autoritet. Slično kao i Francuzi, koji su uz Španiju najjača ekipa, ali selektori nemaju potreban kvalitet - smatra Đurović i dodaje:

Španci favoriti
Prema kladionicama, Španci su očekivano favoriti u duelu sa Srbijom i njihova pobeda se plaća kvotom 1,55. U slučaju da verujete u “orlove” Dude Ivkovića, možete skoro utrostručiti uplaćenu sumu jer je kvota na Srbiju 2,70.Španci favoriti
Prema kladionicama, Španci su očekivano favoriti u duelu sa Srbijom i njihova pobeda se plaća kvotom 1,55. U slučaju da verujete u “orlove” Dude Ivkovića, možete skoro utrostručiti uplaćenu sumu jer je kvota na Srbiju 2,70.

- Španija je objektivno favorit, ali imamo boljeg trenera i, ako igrači hrabro uđu kao protiv Francuske, možemo da se nadamo pobedi. Ova utakmica je sve, ili igraš za medalju ili otpadaš.

Španci nisu bili ubedljivi do sada, biće nam potrebno i sreće, ali iako igrači poput Kalderona i Fernandeza nisu pokazali ni delić mogućnosti, sigurno je da će pronaći motivaciju bez obzira na to šta im trener kaže - tvrdi iskusni strateg Đurović.


Kakav god bio konačan ishod četvrtfinala, reprezentativci ne smeju da klonu duhom dok se ne izbori plasman na Svetsko prvenstvo.

- Ne sme da se padne u slučaju poraza, nego da se izbori još jedna pobeda. Kada se vidi koje su ekipe do sada eliminisane, bio bi veliki uspeh da izborimo odlazak na Mundobasket - zaključio je Đurović.

Završnica Evrobasketa

Lideri Srbije


Poeni
Nenad Krstić 16.7
Nemanja Bjelica 11.4
Bogdan Bogdanović 10.4
Raško Katić 9.4
Nemanja Nedović 9.0


Skokovi
Nemanja Bjelica 7.3
Nenad Krstić 5.4
Stefan Marković 4.5
Nikola Kalinić 4.1
Bogdan Bogdanović 3.6


Asistencije
Stefan Marković 3.2
Nemanja Nedović 2.5
Bogdan Bogdanović 2.3
Nenad Krstić 2.0
Nemanja Bjelica 1.9

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP