Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

LEGENDARNI DRAŽEN DALIPAGIĆ ZA ALO! O UČINKU SRBIJE NA EP:

Mi smo najveći apsurd Evrobasketa!

Autor: P. Vuković | 22.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Košarkaška reprezentacija Srbije nije pokvarila plasman u odnosu na Evropsko prvenstvo 2011. godine u Litvaniji, kada smo bili osmi, ali je bar, sasvim sigurno, izneverila očekivanja navijača.

Dražen Dalipagić

Dražen Dalipagić | Foto: M. Metlaš

Da li su ona bila preterana, da li je trebalo tražiti više od ovih momaka, od kojih mnogi jedva da imaju internacionalnog iskustva, ili je ipak što su uradili puna kapa, vreme će pokazati. Opet, u odnosu na 2009, kada smo bili vicešampioni Evrope, ovo je značajan pad.


Sinoć je Srbija protiv Italije igrala za sedmo mesto, koje vodi na Mundobasket 2014. u Španiji, ali kako god da se završila utakmica, legendarni Dražen Praja Dalipagić nema dilemu u vezi s tim da li je ekipa podbacila ili ne. Sa ovim timom meč za sedmo mesto je bio maksimum.

- Pali smo u odnosu na 2009. godinu, ali tada smo imali znatno iskusniji tim. Sada smo imali devet debitanata, koji su još neiskusni za takvu vrstu takmičenja. Mislim da to dovoljno govori - rekao je za „Alo!“ Praja.

Podbacili na završnom turniru u Sloveniji: „Krstić i sinovi“

Podbacili na završnom turniru u Sloveniji: „Krstić i sinovi“ | Foto: A. Isaković

Na stranu konačan plasman, ostao je gorak ukus zbog ubedljivih poraza od Španije (60:90) i Slovenije (74:92)?
- Da se ne zavaravamo, Slovenci su bolji od nas, za nijansu. Imaju braću Dragić, Nahbara, igraju NBA ligu. Eto, mi smo dobili Francuze i Litvance, koji su u finalu. E to je najveći apsurd prvenstva. I pre početka sam govorio da nećemo lako do medalje, ali sam se potajno nadao. Idemo dalje. Ako ostane ova garnitura igrača, možemo da se nadamo nečemu narednih godina.


Da li selektor Duda Ivković ide dobrim pravcem?
- Nema tu dobrog pravca, rezultati su jedino merilo. On je bio prinuđen da igra sa ovom ekipom, jer nije imao druge. Nisu nam igrali Teodosić, Savanović, Lučić, Mačvan, iskusni i dobri igrači. To je jedini problem. Kada bira tim, trener se trudi da ga sastavi iz četiri, pet iskusnih i isto toliko mladih, pa se napravi kombinacija.

Da li bismo dogurali više da nismo naišli na Španiju u četvrtfinalu?
- Moguće je da su Španci kalkulisali kada su izgubili od Italije, ali se ne bavim takvim stvarima. Ne znam šta im je bilo u glavama. Svi igraju da dobiju utakmicu, a to što smo sticajem okolnosti dobili Francuze, to je druga stvar. Koliko su dobro izabrali Španci, videlo se u polufinalu. Naleteli su na „trikolore“ u polufinalu i ispali - zaključio je Dalipagić.

Jedva smo se dovukli do Evrobasketa


Nekako sa slabim rezultatima evidentno je da Srbija više nema tako dobre pozicije u FIBA kao što ih je imala u vreme dok je tamo bio Borislav Stanković.
- Pozicije u FIBA ne odlučuju ni o čemu, toga nema. Igramo košarku da bismo napravili rezultate. Ako treba da pričamo istinu, jedva smo se dovukli do Evrobasketa. U tom trenutku oberučke bih prihvatio plasman među osam ekipa - rekao je Dalipagić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP