Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DANILO ANĐUŠIĆ, KOŠARKAŠ ŠPANSKOG VALJADOLIDA, ZA ALO!:

Muta je dobar, ali smeo bih da mu izađem na crtu

Autor: M. Zdravković | 28.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

I Danilo Anđušić (22), bek Valjadolida, pozdravlja dolazak Saše Đorđevića na funkciju selektora Srbije. Reprezentativac “orlova” se fino uklopio u španskoj ACB ligi, za koju veruje da će mu pomoći da se igrama izbori za poziv u nacionalni tim za Mondobasket u Španiji 2014. godine.

Opasan trojkaš:  Danilo Anđušić

Opasan trojkaš: Danilo Anđušić | Foto: Andrej Isaković

- Stvarno je dobra vest što je Sale Đorđević postao selektor. Mlad je trener i sigurno da ima dovoljno vremena da sagleda dobro kompletnu situaciju. Sveža krv koju dobijamo s njim dosta će pomoći da se spremi dobra reprezentacija. Nisam nikada radio s njim, ali sam optimista po pitanju budućnosti naše košarke - kaže Anđušić za „Alo!“.


- Sa Saletom će u stručnom štabu raditi Muta Nikolić, koji je poznat kao ljubitelj gađanja trojki s pola terena u 100 evra. Da li bi smeo da mu izađeš na crtu?
- Smeo bih, kako da ne. Ja sam počeo da igram košarku profesionalno baš kod Mute u Hemofarmu, a bio mi je selektor i u mladoj reprezentaciji, i znam da obožava da baca na koš u pare. Dakle, ne plašim se, ali znajte da je Muta mnogo dobar i da često zna da ubode.

Muta Nikolić

Muta Nikolić


Radu ne bih menjao


- Poznato je da ti je na svadbi pevala Rada Manojlović. Hoće li ti pevati i kada postaneš otac?
- Ha ha, čekaj prvo da se opet oženim, lako ćemo za dete. Šalim se malo. Mnogo sam dobar drug sa Radom, ali i sa njenim klavijaturistom. Sigurno je da muziku neću menjati, ali ko će pevati otom potom.

- Kako je izgledao Božić u Španiji i kako će izgledati pravoslavni za tebe?
- Nema puno odmora. Oba Božića ću provesti radno. Dobijemo po neki slobodan dan od kluba, ali imali smo utakmice i sinoć, a imamo i za tri dana, tako da nemamo baš puno slobodnog vremena. Katolički Božić smo proveli u Madridu, koji nam je blizu. Saigrač Nikola Cvetinović i ja često znamo da skonemo do prestonice Španije i tamo se vidimo sa Paunićem, Lončarom i ostalim našim Srbima koji žive ovde. Realno, dosta slobodnog vremena provodimo u Madridu, jer je Valjadolid malo ušuškan grad.

Nju svi vole: Rada  Manojlović

Nju svi vole: Rada Manojlović | Foto: Petar Marković


- Kako to misliš ušuškan?
- Stanovništvo je nešto starije, pa nije toliko uzbudljivo tamo, pogotovo ne uveče. Ali, Madrid nije daleko, pa ispadne po koja lepa žurkica.

- I gde vas možemo najčešće naći u prestonici?
- Često smo u palačinkarnici „Minis“. Ona je tamo u Madridu stecište naših ljudi. Priča se samo srpski, mislim da ćemo i oko Božića biti tamo.

- Jesi li okitio jelku za Novu godinu?
- Nisam, sam sam u stanu, pa i nemam razloga da se preterano cimam oko toga. Razveo sam se pre nekoliko meseci, pa sada ređe i odlazim kući, a i kada se vratim s treninga, umoran sam. Možda ću da je okitim narednih dana, ne znam.

Poludim ako na internetu nema linka za Partizan!


- Pratiš li uspehe Partizana i plasman u TOP 16?
- Da, svakako. Svakog četvrtka ili petka poludim ako ne nađem strim na internetu da pogledam utakmicu. Sjajan uspeh su momci napravili, posebno bez povređenog Vestermana, pokazali su da su timčina. Navijam za njih od sveg srca.


- Da li španska liga najbolja u Evropi?
- Generalno, jeste. Igrao sam i u Italiji prošle sezone, ali je španska liga dosta izjednačenija. Brzo se igra, dosta je trčanja, šuteva, tako da je definitivno najbolja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP