Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

POMOĆNI TRENER REPREZENTACIJE ZA ALO!

Muta Nikolić: Uzimamo medalju na Evrobasketu!

Autor: S. Vrakela | 16.03.2015 - 18:16:00h | Komentara: 0

Sa košarkaškim boemom Miroslavom Mutom Nikolićem tema za razgovor uvek ima na pretek. I po pravilu iz usta iskusnog stručnjaka izleti rečenica koju ova košarkaška nacija voli da čuje više nego bilo šta - osvojićemo medalju!

Večiti optimista: Miroslav Nikolić

Večiti optimista: Miroslav Nikolić | Foto: Zoran Lončarević

Tako je bilo i u poslednjem razgovoru za „Alo!“, kada je osećaj neizmernog ponosa zbog vicešampionske titule „orlova“ u Španiji na prošlogodišnjem Mondobasketu počeo da slabi, dok istovremeno sa svih krajeva Evrope stižu pretnje nekih pomalo zaboravljenih košarkaških zemalja poput Rusije, Italije, Nemačke. Na predstojeće Evropsko prvenstvo najavljuje se dolazak skoro svih evropskih zvezda iz NBA lige, od Tonija Parkera, preko Andree Barnjanija, pa sve do Dirka Novickog.


Glasam za ABA ligu


Miroslav Nikolić o ratu FIBA i ULEB, kaže:
- Najviše bih voleo da smo mi kao Švajcarska, da imamo jaku ligu i da imamo svake godine dva predstavnika u Evroligi. Međutim, kako možemo da pričamo o stvaranju jake domaće lige kad ovi klubovi iz unutrašnjosti nemaju novca ni za autobusku kartu? Zato sam za ovu regionalnu ABA ligu dok se ovde stvari ne poprave, ako se ikada budu popravile. To naravno ne znači gašenje ostatka
košarkaške Srbije jer, podsetiću još jednom, Beograd je dao samo nekoliko vrhunskih igrača za sve ove godine, ostali su dolazili iz unutrašnjosti.

- Pa, ovo je sve normalno! To što pobeđujemo je sasvim normalno, pa mi smo košarkaška zemlja čija je istorija prepuna medalja i pehara. Dokle ćete više, dragi zemljaci, biti nepoverljivi? Evo sad vam kažem - uzećemo medalju na Evrobasketu!
Ja bih najviše voleo da dođu svi, ali baš svi u najjačim sastavima. Ako želimo da budemo najbolji, a svi to želimo, onda moramo da igramo protiv najboljih zar ne? Neka dođu Novicki i Parker! Ha, Toni Parker, pa Stefan Jović će da ga “pokida”. Ne potcenjujem ja nikoga, naprotiv, veoma poštujem sve te zvezde, ali mi smo najbolji tim. I mi ćemo biti jači nego prošle godine.

Kako smo to mi najbolji tim, Nikolić objašnjava.
- Ima li iko igrača kao što je Bobi Marjanović? Nema, jer je najbolji centar u Evropi.
Kao jedan od naših najvećih aduta, Nikolić navodi selektora Aleksandra Đorđevića.

„Orlovi“  spremni  za vrh

„Orlovi“ spremni za vrh | Foto: Profimedia


- Sale je vrhunski trener iako je s njim pakleno teško raditi, zato što je perfekcionista. Nekad mu u šali kažem - „Sale, ne možemo svakog da pobedimo 100:0, mora i protivnik da postigne neki koš“. Znate, onaj doček od prošle godine je na brzinu spremljen jer niko nije verovao da ćemo igrati u finalu Svetskog prvenstva. Prognozirao sam osvajanje medalje, a Sale osvajanje trofeja. Sada je napravljena slična atmosfera. Jedino nam fali Dejan Bodiroga. Dok smo svi mi bili kao ekspres lonac, on je bio tu da nas smiri i spusti na zemlju - u svom stilu kaže Muta.

Uvek uz decu


Legendarni trener nedavno je osnova košarkašku akadamiju koja nosi njegovo ime, a koja je otvorena u okviru KK Dinamik.
- Došao sam na poziv gospodina Jojića i odmah sam osetio da je čovek koji voli košarku. Kada sam došao u ovaj sportski centar “Dinamik”, bio sam zaprepašćen fantastičnim uslovima za rad i treniranje. Dogovorili smo se za pet minuta, uz obavezu da sa mladima rade samo vrhunski stručnjaci koje ću obezbediti. I sutra ako dođe poziv nekog kluba, uvek ću naći vremena da se posvetim deci iz ove akademije - kaže Nikolić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP