Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SRBIJA OD VEČERAS (18) U NAJJAČEM SASTAVU NA SP

Na Brazil sa „firmom Krstić”

Autor: M. Rangelov | 03.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Jedna briga manje za selektora Aleksandra Đorđevića na Mondobasketu! Reprezentaciju Brazila (danas, 18) napada i Nenad Krstić. Za duel sa Neneom, Varežaom i Spliterom potrebne su sve raspoložive snage.

Povratak kapitena: Nenad Krstić

Povratak kapitena: Nenad Krstić | Foto: Profimedia

Kapiten će u tandemu sa razigranim Raduljicom, ali i uz pomoć aduta iz senke Raška Katića i Vladimira Štimca, pokušati da zaustavi strašne NBA centre “karioka”. Nije tajna, Brazilci imaju tim za medalju, a odličje izabranici Rubena Manjana kuju upravo u reketu. Dugajlije ovog tima razbijaju na šampionatu. Može li roviti Krstić da im se suprotstavi? Ne treba zaboraviti ni mozak ekipe, plejmejkera Marselinja Uertasa, ali ni opasnost koja preti od Leandra Barbose.


Koliko su “karioke” snažne, svestan je i naš selektor.
- Očekuje nas susret sa izuzetno ozbiljnim timom. Preskočili smo prvu prepreku, momci su željni da nastave u istom ritmu. Duel sa Brazilom biće takmičarski, sa mnogo žara. Igrači su spremni da pariraju kvalitetnim pojedincima poput Splitera i Nenea. Računam na kapitena Krstića, ono pravo tek sledi - istakao je Aleksandar Đorđević.

Krstić je motivisan, ali koliko objektivno može u ovom trenutku centar koji je propustio najveći deo priprema?
- Ne znam koliko minuta mogu da provedem na terenu, ali sam spreman da igram! Koleno je sve bolje, nadam se da ću moći da pomognem saigračima. Očekuje nas težak meč, Brazil je više nego neugodan rival - jasan je Nenad Krstić.

Đurović: Očekujem eksploziju Bogdanovića i Bjelice


Iskusni stručnjak Vlade Đurović ističe da Brazil možemo da nadigramo samo timskom igrom.
- Nije tajna da je rival individualno kvalitetniji. Siguran sam da možemo da se nosimo s njima. Kolektiv ruši Brazilce. Plasirali smo se dalje, možemo da igramo koliko-toliko rasterećno. Očekujem pravu eksploziju Bogdanović i Bjelica, vreme je. Otvortilo se da budemo i drugi u grupi, mnogo je bitno da u nokaut fazi izbegnemo Špance, moćni su, podsećaju me na reprezentaciju Jugoslavije sa Kićom, Mokom, Prajom. Pribojavam se duela sa njima - kaže Đurović.

Samo ne plus jedan!


Pobeda sa više od jednog koša razlike u meču sa Brazilom vodi nas na drugo mesto u grupi. Poraz bi nas spustio na četvrtu poziciju. Opet, i to je bolje nego biti treći, tada bismo već u toliko željenom četvrtfinalu naišli na “nagaznu minu”, na fantastične Špance, s kojima u okviru grupe igramo u četvrtak... Dakle, utakmica sa Brazilom ništa bitno ne menja, ali postoji jedan rezultat od kojeg bi trebalo da bežimo ko đavo od krsta. Trijumf od pola koša bi nas približio toj trećoj poziciji.
Pre toga, “orlovi” ne mogu ni da pretpostave ko će ih iz grupe B, sa kojom se ukrštamo, sačekati u osmini finala. I tamo je gužva - Grci, Hrvati i Argentinci još nisu raspodelili pozicije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP