Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ĐORĐEVIĆ OTKRIO TAJNU USPEHA S MONDOBASKETA:

Našao sam žicu svakom igraču, zato smo svirali najlepšu muziku!

Autor: Ekipa Alo! | 30.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Aleksandar Đorđević, selektor srebrnih košarkaša sa nedavno završenog Mondobasketa u Španiji, priznao je da mu je najveća želja bila da srpskoj košarci vrati stari sjaj kroz dobru igru, kao i način ponašanja na parketu i van njega. Sale nacionale je iz „orlova“ izvukao maksimum, a rezultat svega bilo je visoko drugo mesto iza raspucane Amerike.

Još jednom o velikom uspehu na Svetskom prvenstvu: Đorđević

Još jednom o velikom uspehu na Svetskom prvenstvu: Đorđević

- Trebalo je upoznati ceo tim i svakog igrača kako bih mogao svakome da pronađem žicu, da bi ta žica svirala najlepšu muziku. Veoma je važno i stvaranje iskrenih i dubokih prijateljstava, koja se potvrđuju pogotovo kada nastupe teški momenti, jer se tada okrećemo i oslanjama jedni na druge - izjavio je selektor za agenciju Tanjug.


Đorđević je zatim otkrio da mu je najvažnije bilo definisanje cilja, s obzirom na to da je posvećenost igrača maksimalna kada znaju tačno za šta se bore i ostavljaju „srce na terenu“.

- Moja najveća želja je bila da domaćoj košarci vratimo nekadašnji sjaj, ne samo kroz dobru igru već i način ponašanja na terenu i van njega, snažnu volju, međusobno poštovanje, jak timski duh, pristojnost i pozitivne vrednosti, jer jedino na taj način možemo da pokažemo zašto je košarka elitni sport elitnih ljudi - nastavio je Đorđević.

Čovek koji je sa srpskim košarkašima kreirao čudo u Španiji učestvovaće u novoj UNIQA kampanji „Misli srcem za svoju sreću“, i tim povodom je poručio da su za uspeh tima presudni iskrenost, visok nivo profesionalnosti i međuljudski odnosi.

- Važni su i zajedništvo i posvećenost zajedničkoj misiji, ali i sklanjanje ličnih interesa u stranu, zarad zajedničkog cilja i uspeha. Teren nikada ne laže. Zato nikome ne priznajem da je bolji od mene na terenu dok mi to ne dokaže, a onda pružim ruku i čestitam. Moj moto je oduvek bio - vredno radi, ostani skroman i okruži se ljudima kojima veruješ - zaključio je Aleksandar Đorđević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP