Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

MIŠKO RAŽNATOVIĆ, KOŠARKAŠKI MENADŽER, ZA ALO!:

Ne gleda mi se derbi pun tenzije!

Autor: M. Rangelov | 13.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Odbrojavanje je počelo. Polufinalna serija plej-ofa Jadranske lige počinje u utorak, mečevi Crvene zvezde i Partizana su u centru pažnje, a da su ti dueli i te kako rizični, nije teško zaključiti.

Pavlović u  duelu sa Mitrovićem, Marjanovićem  i Blažičem

Pavlović u duelu sa Mitrovićem, Marjanovićem i Blažičem

Kolika neizvesnost sledi, u svakom pogledu, ističe i Miško Ražnatović, naš najpoznatiji košarkaški menadžer.


- Očekuje nas najveća tenzija sa kojom smo se ikada suočili. Ulog odavno nije bio tako veliki. Iskreno, te utakmice mi se uopšte ne gledaju. Biće ogroman pritisak na trenerima, sudijama i igračima. Nadam se da će biti dovoljno pameti da se sve završi u sportskim okvirima. Evroliga je od vitalnog značaja za oba tima, donosi novac i lakše dovođenje igrača.

Obračun kreće u utorak

Polufinala serija ABA lige počinje sutra, kada će u prvim mečevima Budućnost dočekati Cedevitu (18.30), a Crvena zvezda ugostiti Partizan (19). Naredni mečevi su na programu u sredu, pa u subotu, a prva ekipa koja dođe do tri pobede izboriće plasman u finale. Eventualna četvrta, odnosno peta utakmica igraće se u nedelju, odnosno u narednu sredu.

Zamislite da 40 minuta petog meča rešava sudbinu večitih. Ko izgubi, biće u velikoj nevolji. Imam svoje mišljenje o ishodu derbija, ali ga ne bih rekao ni Gestapou!

- ULEB i FIBA su u ozbiljnom sukobu. Da Srbija, po običaju, ne bude kolateralna šteta?
- Vrlo je teško predvideti rasplet. FIBA želi da preuzme Evroligu, ali mislim da je kasno da se to dogodi ove godine. S druge strane, status regionalnog takmičenje zavisi od rešenja ovog spora. Siguran sam da će ABA liga opstati, uz neke manje promene. Generalno, FIBA nije protiv ovog takmičenja, samo se zalaže da ne bude u privatnom vlasništvu.

U Evroligi ima mesta  samo za jednoga: Radonjić i Vujošević

U Evroligi ima mesta samo za jednoga: Radonjić i Vujošević | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- U prethodnim godinama bilo je mnogo povika na ABA ligu. Regionalno takmičenje, za i protiv?
- Ne vidim nijedno protiv. Ogromna je razlika između timova koji igraju domaće i regionalno prvenstvo. Zagovornici nacionalnog šampionata smatraju da će se dolaskom Zvezde i Partizana u manje gradova košarka raziviti. Mi ne možemo veštački da oživimo ta mesta. Nema sredstava, loša je organizacija. Smatram da ABA liga donosi više jakih utakmica, to je dobro za naše klubove.

- Vaš Mega Leks vrvi od darovitih momaka koji su skrenuli pažnju na sebe. Navijači Zvezde i Partizana se potajno nadaju da će neki od njih pojačati tabore večitih. Ima li šanse za to?
- Mislim da od toga neće biti ništa. Jednostavno, Jokić je prerastao ovu sredinu, a Miljenović je već bio član oba tima i siguran sam da nije spreman da se vraća. Ostalim momcima nije vreme za odlazak u inostranstvo.

- Zastupate mnoge evropske i američke igrače. Da li je neko kontaktirao s vama sa željom da nastupa za reprezentaciju Srbije?
- Svima je jasno da stranac neće igrati za nacionalnim tim. U hokeju bi sigurno bio pojačanje, ali u košarci nikako. Mi smo zemlja košarke, imamo mnogo talenta, zašto bi stranci gušili našu decu? Nije sporno, oni voli da igraju ovde. Navijači su ludi, kvalitetno se igra, a i devojke su prelepe. Za jednog stranca, dovoljno izazova – završava priču Miško Raznatović.

Miško  Ražnatović

Miško Ražnatović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Šteta, šeici ne vole basket!


Koliko je realno da u narednom periodu Zvezda i Partizan uđu u najavljeni proces privatizacije?
- Košarka nije profitabilan sport. Klubove bi mogao da kupi samo neki bogati entuzijasta ili eventualno šeik. Ali svima je poznato da oni više vole fudbal. Teško da će se u skorije vreme naći neki kupac za srpske velikane.


Mega hoće u finale

Mega Leks je pravi fenomen srpske košarke. Za svega nekoliko godina, ovaj klub postao je istinski hit na ovim prostorima. Šta prvi čovek Mege očekuje u domaćem šampionatu?
- Dolaskom Šulovića i Vebstera naše ambicije su postale još veće. Realan cilj je treće mesto, direktan plasman u ABA ligu, bez plaćanja nadokande. Ali mislim da možemo u finale. To je predočeno svim igračima na sastanku. Trener Milojević im o tome govori svakog dana. Jesmo doveli dva iskusna pojačanja, ali oni neće remetiti razvoj momaka koje imamo. Igrali su cele sezone, ništa ne gube za mesec dana.
Balkansko bure baruta
Imali ste priliku da uživo pratite košarkaške utakmice širom sveta. Da li je negde tenzija toliko izražena kao u Srbiji kad megdan dele večiti.
- Svakako! Grčka, Turska, Srbija, to je balkanski trougao, malo bure baruta. Izvesno je da strast prema košarci više nema veze sa incidentima koji se dešavaju - objasnio je Ražnatović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP