Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

UROŠ TRIPKOVIĆ (28) ZA ALO! OBJAŠNJAVA ZBOG ČEGA ODLAZI U PENZIJU:

Ne želim da ugrađujem veštački kuk

Autor: S. Vrakela | 09.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Košarkaška Evropa je u šoku - Uroš Tripković u 28. godini okačio je patike o klin i rekao zbogom svojoj najvećoj ljubavi - košarci. Tužan dan, ne samo za navijače Partizana, čiji je ljubimac bio, već i za sve ljubitelje igre pod obručima.

Ne želi da  ostane invalid: Tripković

Ne želi da ostane invalid: Tripković | Foto: Marko Đurica

Takav paklen šuter teško da će se roditi u skorije vreme, ali ako se Čačanin pomirio s tom nimalo lakom odlukom, onda moramo i svi mi koji smo uživali gledajući ga svaki put kada se podigne na šut.


- Odluka nije bila teška iz prostog razloga što je u pitanju zdravlje. Mogao sam opet da budem operisan, da se vratim ne na nulu, već na nivo minus jedan, pa novo dokazivanje, i tako sve ispočetka po ko zna koji put. Činjenica da sam u kasnijem delu svog života mogao imati problema sa kukom koji sam dva puta operisao, odnosno da je postojala mogućnost da u 35. imam veštački kuk, značajno je olakšala odluku - smirenim glasom kaže Tripković za „Alo!“.

Ovako teška odluka zahteva konsultaciju s najbližima.
- Jesam pričao sa ženom i porodicom, ali je odluka bila moja. Mislim da bih zažalio za par godina da je kojim slučajem neko drugi presekao umesto mene. Tako obično biva u životu - zrelo rezonuje Uroš.
Mesecima unazad mnogi navijači Partizana pitali su se zašto se popularni Tripko ne vrati u crno-belo jato, a on odgovara:
- Iskreno, nisam razmišljao o povratku u Partizan. Mislio sam da je uvek bilo rano za tako nešto, a da je neka praksa da se u voljeni klub vratite pred kraj karijere, a ne sa 20 i nešto godina. Ipak, kontakti sa Duškom Vujoševićem, Perom Božićem i Milenkom Tepićem i dalje traju.

Bronzani iz  Poljske 2009: Tripković

Bronzani iz Poljske 2009: Tripković | Foto: Zoran Lončarević


I najlepši period u karijeri u vezi je sa crno-belima.
- Dobro se sećam dolaska u Humsku, pa premijerne sezone u prvom timu, kao i preko 10 osvojenih trofeja. Zaista ne žalim za bilo čim, jedino što bih voleo da je karijera potrajala duže - iskren je Tripko.
Prvi penzionerski dani protiču na možda najlepši mogući način, u šetnji s klincima.

- Nije ni to tako loše, zar ne? Imam neke ideje po pitanju druge karijere i sumnjam da će imati veze s košarkom. Ima vremena, život je preda mnom - kaže na kraju razgovora za „Alo!“ Tripković.

Dule kao drugi otac!


Čovek koji je ostavio najdublji trag u karijeri Uroša Tripkovića je bez ikakve dileme Duško Vujošević.
- Dule nije uticao samo na moju karijeru, već i na moj život. Slobodno mogu da kažem da mi je bio drugi otac, još kada sam sa 16 godina napustio Čačak i stigao u Partizan. Bio je upućen u moju odluku o povlačenju, krivo mu je, ali ni on nije mogao da utiče na to da bude drugačije.
 


Karijera


Klubovi: Partizan, Huventud, Unikaha, Valjadolid, Fenerbahče, Kremona
Klupski uspesi: ABA liga (2007, 2008, 2009), Srpska liga (2007, 2008, 2009), Srpsko-crnogorska liga (2003-2006), Turski kup (2013)
Reprezentacija: Srebro sa Evrobasketa (Poljska 2009), Bronza sa U20 Evrobasketa (Rusija 2005)

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP