Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

Duško Vujošević, trener Partizana, nastavio da optužuje predsednika Zvezde:

Nebojša, ti si fašista i fukara!

Autor: Ekipa Alo! | 28.08.2012 - 22:22:00h | Komentara: 0

Prepucavanjima nezapamćenih razmera na relaciji Duško Vujošević - Nebojša Čović nema kraja... Novo saopštenje napisao je juče trener Partizana Duško Vujošević:

Deo države hoće da uništi Partizanu tišini! Duško Vujošević

Deo države hoće da uništi Partizanu tišini! Duško Vujošević | Foto: Marko Metlaš

- Zbog čega ja iz komotne pozicije zaslužnog trenera uđoh u ove rasprave, koje sada pokušavaju da se svedu na privatnu svađu kafanskog nivoa?
Košarka nije profitabilna delatnost, jer da je profitabilna, Zvezda bi ostvarila veliki profit, jer ima “armiju navijača” i ne bi joj bila potrebna dodatna finansijska pomoć. A ako je Zvezdi potrebna, može se zamisliti kako je drugima.


Od zavšetka prošlog šampionata Crvena zvezda je dovela igrače u vrednosti od 1.500.000 evra (bez poreza). To je urađeno uz garancije dela države koji Partizan smatra timom prethodne vlasti i hoće da ga uništi, jer u istom tom vremenskom periodu u kasu KK Partizan nije došao nijedan evro. Ukoliko znamo da Partizan ima dugove iz prethodne sezone, a ne želi da menja ime, lako je shvatiti situaciju kluba koji je 11 puta zaredom prvak države, pa treba i ove godine da predstavlja Beograd i Srbiju u Evroligi. I ta su deca nečiji sinovi, uz to su šampioni, pa su valjda zaradili svoje plate.

Tomašević: Najbolje je da mediji ne prenose saopštenja!

Već nekoliko dana predstavnici Košarkaškog saveza Srbije su nedostupni za bilo kakav komentar po pitanju rata saopštenjima između Partizana i Crvene zvezde. “Alo!” je juče pokušao da stupi u kontakt s čelnicima Saveza - Draganom Đilasom i Dejanom Bodirogom. Niko od njih se nije javljao na naše pozive! Nakratko smo uspeli da čujemo mišljenje od Dejana Tomaševića, potpredsednika za mušku košarku u KSS-u, koji je s reprezentacijom u Tel Avivu. I evo šta smo dobili kao odgovor:
- Nemam komentar! Ako me pitate šta je rešenje u ovoj situaciji, moje mišljenje je da mediji ne bi trebalo ni da prenose ta saopštenja. Eto, toliko... (?!).

Nisam želeo da se operacija uništavanja Partizana obavlja u tišini, već mi je ideja bila da obavestim zainteresovanu javnost (partizanovce, navijački neopredeljene, resorno ministarstvo, pa i deo države koji rukovodi borbom protiv kriminala i korupcije) da sredstva za sport nisu principijelno raspoređena u skladu sa rezultatima. Da znaju ostavljajući im na savesti da izaberu način reakcije. Samo se plašim da ne bude po onoj Gogoljevoj: “Lopov uzjahao lopova i lopovom goni lopova”...

Naravno da sam reagovao i odgovorio na Čovićevu izjavu da će hvatati za grlo. On sa svojom niskošću (pogrešno bi bilo reći visinom) zaista ne može da dohvati u svetu košarke nikoga za grlo. Fašistička je njegova izjava da će se u Srbiji živeti lepše i bolje kada Zvezda bude prvak. Ostalo su blebetanja koja nemaju veze sa sportom, već predstavljaju niz nekontrolisanih uvreda i potpuni gubitak stila. Za sada ne želim da se spuštam fizički i moralno toliko nisko i da se bavim likom i delom Nebojše Čovića, ali ako budem prinuđen da to uradim, neće mu pomoći ni što je na B92 bunkerisana emisija “Insajder” - Povratak.

Naravno, Nebojša, ti se ne plašiš crnih džipova, bejzbol palica, gepekovanja (mada si praktičan za to). Pa ti si opasan čovek, od strane porodice osumnjičen za učešće u likvidaciji premijera. Ja bih tebe, Ćoki, trebalo da se bojim! Ali, ti znaš da ovo ne pišem ja, već dramaturg u beloj rubaški, pa njega hvataj za gušu, a mene možeš sa tri ruke, kao što si nekad šutirao da uhvatiš.
Razumem da se svako bori za svoj klub, ali je užas u okviru zanata imati odnos sa ovakvom fukarom i ništarobom. Ti, koji si poreklom Ilir iz crnogorskog plemena Kuči od Drekalovića, tj. Kastriota, (knjiga Pleme Kuči, etnička istorija, str. 183, autor Miljan Milošev Jokanović), pa razumeš značenje ovih reči. Jer kaže Gete: “Ne diraj, da prostite, g...., jer ako ga zgaziš, neće biti uništeno, već samo razmazano i veće, a ti ćeš se usmrdeti”.
P. S. Vojvode
Al’ nikad neće - Kadinjača!

Čović: Vujoševića pokreće mržnja!

Samo nekoliko sati posle Vujoševićevog, stiglo je, očekivano, i saopštenje Nebojše Čovića.

Želi da smiri strasti: Nebojša Čović

Želi da smiri strasti: Nebojša Čović | Foto: Marko Đurica

 

„Smatrao sam da je u prošlom saopštenju Duško Vujošević dotakao dno, da će prestati sa verbalnim napadima najgore i najprljavije moguće vrste, ali očigledno sam se prevario. Koliko nisko Duško Vujošević može da padne, ne mogu ni da zamislim. Jer, ono što pokreće Duška Vujoševića je očigledno mržnja. Ne samo prema meni lično već i prema Crvenoj zvezdi. Za mržnju kažu da je reakcija iz očaja, a zbog čega je sve očajan Duško Vujošević, mogao bih dugo da nabrajam.
U tolikoj mržnji čovek ne preza od mnogih stvari, pa tako Duško Vujošević nije mogao a da ne saopšti gomilu laži. Prva u nizu je da je Crvena zvezda dovela igrače u vrednosti od 1.500.000 evra. Druga laž je da su sredstva za pojačanja došla od države. Još jednom ću ponoviti da je jedino javno preduzeće koje je bilo sponzor Crvene zvezde „Telekom Srbija“ (200.000 evra), a da je tehnički sponzor bio „Jat“ (sponzorstvo u vidu avio-karata).
Niko ne želi da uništi Partizan, ali je očigledno postojala ogromna Vujoševićeva želja da Crvena zvezda usled finansijskih problema nestane sa košarkaške scene. A kad se to nije dogodilo, Zvezdu je Vujošević, opet iz očaja, nastavio još više da mrzi.
Vujošević mi preti Televizijom B92 i emisijom „Insajder“, očigledno priželjkujući da mi se dogodi isti scenario koji se nažalost dogodio fudbalskoj legendi Draganu Džajiću. Verovatno Vujošević smatra da bi svi uspešni Zvezdini sportski radnici trebalo da završe sa lisicima na rukama.
Dobro se zna ko je projektovao i pravio takozvane zaštićene svedoke i kakve su konsntrukcije bile oko Ćokija i drugih podmetnutih i nameštenih afera. A kad je već pomenuo „Insajder“, možda ne bi bilo loše da se novinari ove emisije pozabave projektima Laiki banke, C banke ili Marfin banke, jer je idejni tvorac svega toga upravo bio Duško Vujošević. Spočitao mi je i da sam fašista. Nije mogao da shvati kada sam rekao da će se u Srbiji živeti lepše kada Zvezda bude počela da osvaja titule. Mislio sam da će biti više srećnijih, jer je u našoj zemlji neuporedivo više navijača Zvezde.
A onda je Duško Vujošević pokazao svoju pravu prirodu i dokazao da zna šta je fašizam, jer je očigledeno njegov sledbenik. Nazvao me je Ilirom, valjda želeći time da me uvredi, omalovaži. Nije me time uvredio, jer su za mene nebitni nacionalnost i veroispovest. Nije važno što je u tome slagao što je od Srbina Nebojše Čovića pokušao da napravi Ilira, već što je još jednom gnusno slagao“...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP