Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

„DELIJE“ PRED POLICIJOM DALE ČASNU REČ DA ĆE DANAS IZBEGAVATI INCIDENTE:

Nećemo se svetiti Turcima za ubistvo!

Autor: D. Ostojić | 16.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Crvena zvezda i Galatasaraj odigraće večeras (21, TV „Sport klub“) u „Areni“ meč 3. kola E grupe top 16 faze Evrolige, a taj duel je posle ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu pod budnim okom srpske policije već danima.

Neka  košarka bude u prvom planu: Cirbes u akciji

Neka košarka bude u prvom planu: Cirbes u akciji | Foto: Marko Metlaš

Kako „Alo!“ saznaje, organi reda su celu ovu nedelju, svako u svom rejonu, obavljali razgovore sa vođama „delija“ i dobili garanciju da incidenata neće biti i da „delije“ ne spremaju osvetu Turcima.


Zvezda jača od Tajfuna!

Statistika je neumoljiva, a upravo brojke kažu da je Crvena zvezda trenutno dominantni tim u Evropi! Naime, tim sa Malog Kalemegdana u dosadašnjem toku ABA lige ima skor od fascinantnih 17-0, a prvi klub koji ih prati i jedini koji još ima stoprocentan učinak je slovenački premijerligaš Tajfun Šentjur sa 12 pobeda. Treba istaći da puleni Dejana Radonjića protivnike melju u proseku sa 13,75 poena razlike.

- Navijači su nam rekli da su poslušali apel srpskih vlasti, KK Crvena zvezda i pre svega majke pokojnog Marka, da se ne svete Turcima. Verujemo im i nadamo se da problema neće biti. Međutim, bezbednost je, u svakom slučaju, podignuto na najviši mogući nivo. Gotovo 3.000 pripadnika policije obezbeđivaće Turke, koji bi u naš glavni grad trebalo da dođu nešto posle podneva i vrate se u Istanbul odmah posle meča. Hotel u kojem će odsesti pregledan je još pre dva dana i od tada je pod kontrolom sve vreme. Njihov autobus od aerodroma do hotela i dvorane biće praćen jakim obezbeđenjem - rekao nam je izvor iz policije.
I sami navijači na zvaničnom forumu spuštaju loptu.

Na velikom ispitu:  Navijači Zvezde  ispuniće „Arenu“  do krova

Na velikom ispitu: Navijači Zvezde ispuniće „Arenu“ do krova | Foto: Marko Metlaš


- Nema mnogo priče i filozofije! Mi da vratimo dug našem bratu Marku Ivkoviću - teško da možemo... Ali možemo da ostavimo takav trag da postane besmrtan. Svi moramo da se pojavimo u majicama sa likom našeg brata. Neka se peva kao nikada do sada, neka se skandira fanatično, iz srca... Takav je bio i naš brat Marko! Nisu bitni igrači protivničkog tima, oni nikome nisu interesantni, ali treba da se nađe način da se iskaže ono što držimo u sebi. I zato - neka se sve to pretoči u najjače navijanje do sada, neka se to pretoči u kop od cele hale koji će znati zašto je tu!

Da incidenata neće biti, gotovo stoprocentno je uveren i predsednik Zvezde Nebojša Čović.
- Kažnjeni smo, iako ne snosimo krivicu za incidente u Istanbulu. Nećemo biti amateri kao turska policija, koja nije mogla da obezbedi meč visokog rizika u Istanbulu. Baš me briga što je Bajden (potpredsednik SAD) bio u tom trenutku tamo, morali su da brane i njega i nas - izjavio je Čović uz poruku „entuzijastima koji bi u ‚Arenu‘ hteli da unesu zastavu kao na fudbalskom meču Srbija-Albanija“ da u tome neće uspeti!

Udovičić zvezdašima: pokažite dostojanstvo!


Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uputio je u ime Vlade Srbije apel navijačima Crvene zvezde da se na utakmici protiv Galatasaraja ponašaju dostojanstveno i pošalju snažnu poruku fer-pleja i sportskog navijanja.
- Moramo da pokažemo dostojanstvo i pravo sportsko navijanje. Apelujem na sve navijače da pre, tokom i nakon utakmice, svojim ponašanjem pošalju poruku da za nasilje nema mesta u sportu i da tragičan događaj, kao što je ubistvo Marka Ivkovića, više nikada i nigde ne sme da se ponovi - poručio je Udovičić i dodao da su „preduzete sve neophodne mere kako bi meč protekao bez problema“.


Predsednik Galatasaraja: Dolazimo s pancirima!


Umesto da smiruzju strasti, Turci nepromišljenim izjavama još više šire netrpeljivost.
Predsednik Galatasaraja, 70-godišnji Dijugun Ijarsuvat, ističe da njegovom klubu navijači Zvezde svakako neće poželeti dobrodošlicu, a onda i dodaje:
- U Beogradu ćemo svi morati da nosimo pancire (!?).


Guler: Voleo bih da je Marko sa nama!


Sinan Guler, košarkaš Galatasaraja, pred večerašnji meč sa Crvenom zvezdom je u intervjuu za sajt Evrolige najoštrije osudio incidente u Istanbulu u kojima je ubijen Marko Ivković, navijač crveno-belih.
- Osuđujem incident, takvim stvarima nije mesto u sportu. Voleo bih da se to nije desilo Marku i da je mogao da nastavi da gleda košarkaške utakmice. Takođe bih želeo da uputim saučešće njegovoj porodici i prijateljima - izjavio je Gulera za sajt Evrolige.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP