Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

KRSTIĆ I TEODOSIĆ IZVESNI ZA MONDOBASKET, ALI NE I IGRAČ GOLDEN STEJTA

Nedović bi da igra po svaku cenu!

Autor: P. Vuković | 18.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Nemanja Nedović, bek reprezentacije Srbije, veruje da će se oporaviti do septembra, kada počinje Mondobasket u Španiji. Nedović je u subotu uveče kratko popričao sa novinarima i rekao da bi selektor Aleksandar Đorđević ipak mogao da računa na njega, uprkos nekim ranijim, crnim prognozama.

Svakodnevno na liniji sa Golden stejtom: Nemanja Nedović

Svakodnevno na liniji sa Golden stejtom: Nemanja Nedović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Ne osećam bol. Nisam hteo da trčim da ne bih ugrozio oporavak, ali ide nabolje. Iz Golden stejta su mi dali zeleno svetlo ako nema rizika da se povreda pogorša, verujem da ću igrati u Španiji - rekao je Nedović.
Međutim, Nedovićeve želje su jedno, a realnost drugo. Dr Dragan Radovanović, lekar reprezentacije Srbije, oprezan je kada je reč o stanju povrede stopala.


Ranije otpali Lučić, Micić,
Dangubić i Kuzmić


Nisu samo pomenuta trojica (Teodosić, Nedović, Krstić) jedini igrači koji muku muče sa povredama. “Orlovi” iz istih razloga na Mondobasketu neće u svojim redovima imati Ognjena Kuzmića, Nemanju Dangubića, Vladimira Lučića i Vasilija Micića.

- On ima bolove, tegobe. Njegova želja je jedno, a objektivne stvari su drugo. Napravili smo snimke koji se šalju u Ameriku, Golden stejtu, pošto sve moramo da radimo u saradnji sa njima, takve su profesionalne obaveze.
Njegova klinička slika pokazuje jedno, a dijagnostika drugo. Treba da postoji oprez, shodno ranijim iskustvima. Kod košarkaša koji imaju stres povrede, one se ne vide na sofisticiranim aparatima kao što su magnet i skener, ali ta prva slika Nedovićevog stopala sa rendgena deluje vrlo upečatljivo. Pri oslanjanju na desno stopalo ima evidentan problem - rekao je Radovanović za „Alo!“.

Narednih dana  se priključuje  timu: Teodosić

Narednih dana se priključuje timu: Teodosić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 
Situacija sa Milošem Teodosićem i Nenadom Krstićem je bolja.
- Teodosić se oporavlja, on će se priključiti timu u narednom periodu. Krstić je uz tim, on ima problem, ali počeo je da trenira sa timom. Moramo da ga polako uvodimo, ne možemo da žurimo, moramo da postepeno jačamo njegov levi butni mišić - kaže dr Radovanović i dodaje da naši igrači, kada dođu u reprezentaciju, već su dosta istrošeni i povređeni.

Postepeno mora da  jača mišić: Krstić

Postepeno mora da jača mišić: Krstić | Foto: Oliver Bunić


- Boreći se za rezultat, često ne postoji razumevanje prema igračima, da se sačeka dovoljno vreme za oporavak, obnovu, nego ulaze iz jedne obavezu u drugu. Za poslednjih 14 godina, otkako sam tu, a naročito u poslednjih šest ili sedam godina, dolaze nam igrači sa bilo akutnim, bilo hroničnim povredama, koje lečimo tokom pripremnih perioda, a neki nam se i ne priključe. To je sastavni deo moderne košarke - zaključio je Radovanović.

„Moj posao nije da uljuljkujem igrače”

Doktoru Radovanviću se često dešavalo da mora igračima da saopšti loše vesti...
- To je sastavni deo mog posla. Profesionalno, kao hirurg i neko ko ima svakodnevno ima veliki broj teških bolesnika, imam odnos prema svemu tome. Nije mi prijatno da mladim, zdravim ljudima saopštim loše vesti, ali u neku ruku i nije mi teško, jer mi je cilj da im sačuvam zdravlje, a ne da ih uljuljkujem. Moj zadatak je da objektivno sagledam njihovu situaciju, da imaju što efikasnije lečenje, da se vrate zdravi - rekao je Radovanović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP