Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

NIKOLA JOKIĆ ZA ALO!:

„Nema povlačenja, nema predaje”

Autor: M. Rangelov | 29.06.2015 - 17:00:00h | Komentara: 0

Iza Nikole Jokića (20) bajkovita je godina! Mladi centar Mege se ove sezone prosto igrao sa rivalima na parketu. MVP priznanja gotovo i da ne mogu da se prebroje. Za popularnog Joku nema tajne na terenu, zna da zakuca, skoči, ali i šutne za tri poena i „podeli“ spektakularnu asistenciju.

Talentovani  centar će u Denveru  cepati mrežice uz  hit „Beogradskog  sindikata“

Talentovani centar će u Denveru cepati mrežice uz hit „Beogradskog sindikata“ | Foto: Marko Metlaš

Složićete se da takvih dugajlija nema mnogo. Toga su svesni i u Denveru. Ne žele da čekaju, spremni su da već sledeće sezone u svoje redove dovedu igrača kojeg su kao 41. pika izabrali na prošlogodišnjem draftu. Jasno je, svi putevi vode u Ameriku.


- Polako, još nisam u NBA. Sve zavisi od Letnje lige. Vremena za odmor i nema. Očekuju me najbitniji meseci u karijeri. Uskoro idem u Ameriku, želim da pokažem sve što znam. Možda sledeće sezone budem u Denveru. Sve je na meni - počinje priču mladi as.

Navijači Crvene zvezde i Partizana su razočarani. Želeli su po svaku cenu da vide Nikolu u dresu svog kluba.

Novicki - Dijao - Dankan


Od svakog pomalo, i to ono najbolje.
- Voleo bih da imam stil igre sličan Novickom, Dijau i Dankanu. Svaki se na parketu ponaša na specifičan način, bilo bi najbolje da od svakog uzmem ponešto - kroz osmeh će Jokić.

- U ovom trenutku želim da preskočim tu stepenicu. Igrao sam istu ligu sa crveno i crno belima mislim da neću propustiti mnogo. Možda se jednog dana, na zalasku karijere, i oprobam u našim najvećim klubovima. Nikad se ne zna...

Jokić je sve samo netipičan centar. Bez obzira na visinu od 211 centimetara često podseća na plejmejkera. Njegova dodavanja preko celog terena znaju da zalude rivale.

Jokić će se u Denveru  družiti sa Nurkićem  i Lovernjem

Jokić će se u Denveru družiti sa Nurkićem i Lovernjem | Foto: Tanjug/ AP


- To je moj omiljeni potez. Protivnik ne očekuje da umem da bacim efektnu asistenciju. Tako je od početka karijere, mislim da sam ja prava kombinacija dva starija brata. Od jednog sam nasledio agresivnost i upornost, a od drugog tehniku i šut.

Boban Marjanović i Nikola Jokić - duel koji će se narednih sezone voditi u najjačoj ligi sveta.

- Što da ne! Bobi je moj veliki prijatelj, u polufinalu smo baš namučili jedan drugog. Siguran sam da ima kvalitet da bez problema igra u NBA. Voleo bih da se jednog dana sretnemo u Americi, pa neka pobedi bolji.

Kad Jusuf Nurkić postigne koš u „Pepsi centru“ sa razglasa se čuju hitovi Nedeljka Bajića Baje. Nikola Jokić će se ipak odlučiti za drugačiji stil muzike.

- Slušam sve i stvarno nisam probirljiv. Ali odlučio bih se za malo drugačije pesme. Voleo bih da neko moćno zakucavanje isprati numera Beogradskog sindikata - „Nema povlačenja, nema predaje“ - završava Jokić.

Veliki Varda!


Nikola Jokić i Ratko Varda su u dresu Mege zajedno proveli jednu sezonu. Ostalo je neraskidivo prijateljstvo.
- Ratko je veliki čovek, imao je ogroman uticaj na moju igru. I on je bio u NBA, okrenuću ga sigurno za neki dodatni savet - kaže talentovani centar.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP