Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DUŠKO SAVANOVIĆ O IZOSTANKU SA EP ZA ALO:

Ni drogama ne mogu da zeznem telo!

Autor: D. J. Bužić | 14.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Nažalost, tačno je - Duško Savanović (29), jedan od stubova Dudinih “orlova”, propustiće Evropsko prvenstvo za košarkaše u Sloveniji, koje se igra u septembru.

„Zdravstveno  stanje mi nikad  nije bilo lošije“:  Duško Savanović

„Zdravstveno stanje mi nikad nije bilo lošije“: Duško Savanović | Foto: AP

Lider Anadolu Efesa juče je iz Istanbula za “Alo!” objasnio razloge zbog kojih je bio primoran da selektoru našeg nacionalnog tima saopšti: “Ne računajte na mene”!


Priznaje Savan da mu je izuzetno teško bilo da prelomi i suoči se sa stvarnošću, pa na sve to i da konstatuje: “Očigledno je da ni ja više nisam tako mlad”...

Ne pitajte me ko je sve otkazao

Savanović pomno prati pisanje medija u kojima se spominju još neki otkazi reprezentativaca. Pitamo ga zna li nešto o tome da će naš tim ostati i bez Milana Mačvana, Koste Perovića, Stefana Markovića...
- Takve informacije nisu zvanične, one su potekle od nekih grčkih novinara. Nije moje da ulazim u prognoze te vrste, da se upuštam u to ko je otkazao, ko se još čeka.

- Zdravstveno stanje mi je jako loše, najgore u dosadašnjoj karijeri. Upoznao sam selektora Ivkovića sa problemima koje imam s leđima. Nervi su mi uklješteni, bol je konstantan, sezonu nekako privodim kraju, igrajući pod injekcijama.

Pokušavam da prevarim prirodu, da nekako zeznem telo, ali ne ide. Krpim se terapijama, maltene se drogiram lekovima, ali bol samo trenutno umrtvljujem injekcijama, a to nije rešenje. Realno, nemam ja ni neko baš kvalitetno telo poput nekog crnca. Jedini način da se donekle oporavim je strogo mirovanje, ali to surovi profesionalizam ne dozvoljava - rekao je Savanović.


Naglašava Duško da je razmišljao o tome da za predstojeći reprezentativni ciklus još jednom pregazi granicu bola, ali je shvatio da bi tako rovit samo otežao situaciju “orlovima”.

- Selektor Ivković je u našem poslednjem razgovoru imao razumevanja za stanje u kojem se nalazim, niko tu ne može da bude oduševljen, ali moramo da budemo realni. Ni meni neće biti lako da kraj TV-a gledam saigrače na Evrobasketu. Reprezentativnim pozivima sam se uvek odazivao, činiću to i dalje, samo da me zdravlje posluži. To kakve su nam šanse u Slovenijni sada niko ne može sa sigurnošću da kaže - zaključuje Savanović.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP