Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DUŠKO VUJOŠEVIĆ ZA ALO!:

Nisam ljut na Džavaija!

Autor: M. Zdravković | 08.12.2012 - 08:02:00h | Komentara: 0

Barselona se iščupala iz grotla „Pionira“, gde joj se Partizan lavovski suprotstavio i poklekao tek posle produžetka - 67:68.

Želi da  spreči „odliv  mozgova“ iz  Humske:  Duško  Vujošević

Želi da spreči „odliv mozgova“ iz Humske: Duško Vujošević | Foto: Aleksandar Levajković

Ipak, meč odluke u Evroligi za izabranike Duška Vujoševića mogao bi, ako ne bude iznenađenja, da usledi tek narednog četvrtka u Bambergu, kada će crno-beli pokušati da se preko direktnog rivala za poziciju broj četiri domognu top 16 faze.

Trener Partizana u intervjuu za „Alo!“ između ostalog kaže da bi plasman u drugi krug bio zaslužen, iako je veoma daleko.

- Koliko ste ljuti, ako tako može da se kaže, na Nejtana Džavaija, bivšeg partizanovca, koji je spustio rampu vašoj ekipi na putu ka trijumfu?
- Nisam ljut nikada ni na jednog igrača iz protivničke ekipe kada igra dobro i pošteno radi svoj posao.

Potez odluke: Džavai lupa rampu Musliju

Potez odluke: Džavai lupa rampu Musliju | Foto: Marko Metlaš


- Kažete da svaki vaš igrač mora da igra odlično u odbrani, ali da li je, konkretno Dragan Milosavljević, prolazio kroz neki poseban dril spremajući se odbranu na Navaru?
- On je veoma dobar odbrambeni igrač i za to se sprema tokom svakog treninga, igrajući na svakom treningu kao da čuva Navara.

- Kojom rečju biste najbolje opisali eventualni prolazak Partizana u top 16 fazu takmičenja?
- Po igrama koje smo prikazali ne bi bilo nezasluženo, ali sada se to ipak čini teško izvodljivim.

- Naravno da se ne oslanjate na sreću, ali verujete li da tokom sezone moraju da vam se vrate dva nesrećno izgubljena meča u produžetku (CSKA, Barselona)?
- Da, verujem.

- Koliko je realno da Partizan zadrži ovu talentovanu ekipu na okupu dve ili tri godine i šta je potrebno da bi taj projekat bio realizovan?
- Nije to stvar samo Partizana. I u državi postoje strukture koje se bave sportom, razmišljaju o sportu, i na gradskim instancama. Potrebno je da se prepozna talenat ove generacije da se njenom brzom i jeftinom rasprodajom ne ponovi slučaj „odlivanja mozgova“ i najtalentovanijih ljudi iz ove zemlje. S obzirom na to da taj projekat ne košta mnogo, a pogotovo ne košta mnogo u odnosu na potencijal tog tima. Mislim da će ipak biti pameti da se prepozna situacija i verujem da će se naći određena rešenja.

- Očekujete li da bi posle vaše izjave o problemima u vezi s putovanjem ekipe i eventualnim izostankom čarter letova za ekipu, već danas ili sutra mogao i morao neko da reaguje?
- Ne očekujem.

I drugi su imali strpljenja, a s „grobarima“ je lako!


- Mislite li da navijači crno-belih imaju dovoljno strpljenja da dočekaju tu 2015, kada bi ovaj tim mogao da bude u zenitu svojih mogućnosti?
- Pa navijači Partizana posle svih ovih posnih godina pokazuju da imaju strpljenja. Naravno, pošto u novinama ne može da se čuje intonacija, ovo je vrlo ironično rečeno, ne u odnosu na navijače, nego u odnosu na pitanje strpljenja Partizanovih navijača. Samo za neke druge navijače može da se govori o strpljenju pokazanom do sada, pa što ga ne bi imali i navijači Partizana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP