Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SELEKTOR DUŠAN IVKOVIĆ U ŠOKU

Nisam ni sanjao ovoliko otkaza!

Autor: M. G. | 14.07.2013 - 07:15:00h | Komentara: 0

Košarkaška reprezentacija Srbije je u rasulu! To je jasno ovdašnjoj javnosti još od objavljivanja spiska selektora Dušana Ivkovića, koji je i sam progovorio tim povodom pred odlazak na pripreme u Sloveniju. Iskusni stručnjak priznaje da ni najmanje nije očekivao da će se suočiti sa ovakvom situacijom.

U nebranom grožđu: Pred EP u Sloveniji

U nebranom grožđu: Pred EP u Sloveniji | Foto: Đ. Kojadinović

- Nisam mogao ni da sanjam da ću na startu priprema, pored šireg spiska, imati svega 11 igrača na raspolaganju. Nešto ranije smo krenuli sa pripremama, a sada se vidi da je to bilo opravdano. Da ne kritikujemo, ali setimo se kada je pre četiri godine Duško Savanović otkazao medeni mesec zbog reprezentacije. Da sam znao, sigurno bih zvao više igrača. Ovo su nemogući uslovi za rad, za uspešan trening potrebno je barem 15 igrača, tri petorke. Došlo mi je da posle kvalifikacija sve prepustim nekom drugom, ali dao sam reč da ostajem - rekao je Ivković, koji je očigledno prihvatio nezahvalnu ulogu kapetana na brodu koji tone.


Selektor „orlova“ nije mogao da nasluti ovakav rasplet događaja, pa je izostala i njegova pravovremena reakcija.

- Uopšte im ne zameram, ne kažem da igrači treba da se žrtvuju, ali ovako nešto jednostavno nisam očekivao. Svi igrači, osim Teodosića, koji su bili pozvani, igrali su do kraja sezone u svojim klubovima. Izdvojio bih Nenada Krstića, prošle godine je bio povređen, odradio rehabilitaciju tokom priprema, a sada je kao kapiten prvi stigao i kao najstariji sve odradio. Nadam se da će od ponedeljka biti bolje, kada stignu Micić i Nedović - poručio je trofejni stručnjak, a zatim prokomentarisao status Vladimira Micova, koji je na pripreme došao povređen i nije odradio nijedan trening.

- Moje je uvek da odaberem igrače i da ta selekcija bude objektivna. Razgovarao sam sa njim, imao bi mesto u reprezentaciji, ali pošto nije odradio nijedan trening, pitanje je koliko je to opravdano. Da vidimo šta će sama organizacija da preduzme, on se pojavio na prozivci, ali posle nisam sa njim progovorio nijednu reč - otkrio je Ivković.

Reprezentacija Srbije u ponedeljak putuje u Sloveniju na pripreme gde će se na Kranjskoj Gori pripremati dve nedelje, a onda će u avgustu nastupati na turnirima u Celju, Beogradu, Antibu i Turskoj. EP u Sloveniji je od 4. do 22. septembra, a „orlovi“ će u grupi B igrati sa Litvanijom, Crnom Gorom, Makedonijom, Bosnom i Hercegovinom i Letonijom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP