Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

VLADIMIR MICOV ZA ALO!:

Nisam znao da sam takva kukavica!

Autor: D. Ostojić | 26.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 5

Izguravanje Vladimira Micova, krilnog košarkaša Galatasaraja iz redova „orlova“, ne bi trebalo niti bi smelo da poremeti atmosferu u reprezentaciji koju već za četiri dana očekuje premijera na Svetskom prvenstvu u Španiji.

„I dalje mi nije jasno zašto sam izbačen, zašto me je selektor nazvao  kukavicom. Ukoliko me slučajno pozove, uvek sam tu za rep

„I dalje mi nije jasno zašto sam izbačen, zašto me je selektor nazvao kukavicom. Ukoliko me slučajno pozove, uvek sam tu za reprezentaciju | Foto: Marko Metlaš

Aleksandar Đorđević je odmah posle meča sa Novim Zelandom, kada se i desila nemila scena izbacivanja Micova iz nacionalnog tima, objasnio da mu je neshvatljivo da se jedan igrač ne odazove na selektorov poziv. Đorđević je Micova nazvao i kukavicom, što je možda i najviše zasmetalo 29-godišnjeg košarkaša.


- Iskreno, to me je zabolelo više od svega. Nisam znao da sam kukavica. Međutim, ne bih da previše komentarišem tu selektorovu kvalifikaciju - rekao je u razgovoru za „Alo!“ Aleksandar Micov.

Košarkaš Galatasaraja nas ubeđuje da je mirno spavao nakon što ga je Đorđević precrtao sa spiska putnika za Mondobasket.
- Nisam kriv i samim tim mi je mirna savest. Lagao bih kad bih vam rekao da mi je svejedno. To nije, svakako, ali sad šta je tu je, život mora da ide dalje. Teško mi je kad pomislim da sam uložio određeni trud tokom priprema, a onda na samo par dana pred polazak na Svetsko prvenstvo desi se ovo o čemu sad svi pričaju - kaže Micov.

Na naše pitanje postoji li šansa da inicijativa eventualnog pomirenja krene od njega, da pozove Đorđevića i izvini mu se, Vladimir kaže da je tako nešto za njega neprihvatljivo.

- Ne vidim ni najmanji razlog da se nekome izvinjavam jer ništa loše nisam uradio. Nisam ja selektoru ništa ružno rekao, doduše, nije ni on meni. Žao mi je što se sve to odigralo pred 5.000 ljudi u dvorani, pred tolikim brojem TV gledalaca. Ponavljam, nije mi jasno gde je nastao problem. Kada sam mu rekao da idem u svlačionicu, selektor me je odgurnuo. Nisam reagovao, glupo bi bilo, ipak je on selektor. Na kraju sam gledao Đorđevićev nastup na konferenciji za novinare. Zanimalo me je šta će da kaže. Međutim, nije umeo da objasni zašto je to uradio. Samo je govorio kako je moja karijera završena.
Micov odlučno odbacuje sve priče o mogućim ranijim nesporazumima sa selektorom.

- Sa moje strane, problema nije bilo. Šta je u glavi selektora, to ne mogu da znam, to biste morali njega da pitate. Da budem jasan, uvek sam tu za reprezentaciju! Međutim, čitajući njegove izjave, u kojima se potencira da je moja reprezentativna karijera završena, teško da će me pozvati. Posle svega, nije me niko zvao ni iz Saveza, stručnog štaba. Od saigrača su me pozvali Krstić, Teodosić i Bjelica. Pružili su mi podršku, ali ne odlučuju oni.

„Ne vidim razlog da se izvinjavam  Đorđeviću“: Vladimir Micov

„Ne vidim razlog da se izvinjavam Đorđeviću“: Vladimir Micov | Foto: Marko Metlaš

Takođe, čuo sam i da im je zabranio da komuniciriju sa mnom. Žao mi je što neću moći da pomognem saigračima, želim im sreću u Španiji. Prošao sam i pripreme, još sam počeo mesec dana ranije da radim, iako sam imao striktno naređenje doktora da mirujem tri meseca zbog virusa jetre koji sam imao. Ali želeo sam da igram za Srbiju u Španiji. Selektor je rekao da sam svoje završio, a moje je da to poštujem.

Đorđević stavio tačku

U želji da čujemo kako selektor gleda na „slučaj Micov“, dan kasnije Aleksandar Đorđević je novinaru „Alo!“ kratko poručio da nema vremena za razgovor jer je u gužvi.

Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 26.08.2014 09:48h

    "Kada sam mu rekao da idem u svlačionicu, selektor me je odgurnuo." Ne znam sta je pravi razlog sukoba, niti zelim bilo koga da okrivljujem ili branim ali ova recenica mi nije jasna!? Naime, da li je normalno da u toku utakmice igrač kaze selektoru da ide u svlacionicu?? Zasto? Jel bio povredjen? Ne razumem....

  • Jocko Vreme: 26.08.2014 10:36h

    “Ovo ne treba nikome da se dogodi, a ne meni koji sam formirani igrač i imam 29 godina” - kaže Vladimir Micov. Moj komentar je: U tome je jedini problem “dečko” imaš 29 godina a ponašaš se kao klinac od 16. Trener ti se tri puta obrati da ti ukaže na nešto, a ti nervozno odgovoriš "Nemogu sad". To je nedpustivo jer si time pokazao da si totalno nezreo i da ti tu nije mesto. Svaka čast Saletu a postupak.

  • velko Vreme: 26.08.2014 11:17h

    E moj Micov, sada znas. Tako ti je to kada ti je mozak daleko od zemlje!

  • amater Vreme: 26.08.2014 12:55h

    Realno decko ga je iskulirao na kulturan nacin ali ja bi DJordjevica barem pljunuo da i on oseti ponizavanje koje drugom priredjuje.

  • ajdea Vreme: 26.08.2014 17:19h

    @amater Ti bi Djordjevica pljunuo? Pa divno. Micov je nevaspitan, trener se postuje. I nigde u svetu igrac sam ne govori da ide u svalcionicu. Trener ga je zamenio zbog lose igre, a on pravi dramu, covek od 30 godina uvredjen hoce u svlacionicu, baca peskir. To je nas seljacki balkanski mentalitet, hoce igracic da rusi autoritet selektora. Od tog kompleksa pate mnogi Srbi sto se vidi i u tvom komentaru. Zato cete uvek biti marginalci, vi takvi. Jer ne shvatate gde vam je mesto,ali nadje se uvek neki smeker Djordjevic da vas postavi tamo gde pripadate.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP