Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SRBIJA VEČERAS (17.45) IGRA PROTIV BELGIJE U „STOŽICAMA”

„Orlovi” lete u četvrtfinale!

Autor: D. Ostojić | 11.09.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras od 17.45 (RTS) nastavlja svoj put na Evrobasketu u Sloveniji. Sa maksimalna četiri boda preneta u novoformiranu E grupu “orlovi” će se prvo suprotstaviti iznenađenju šampionata, Belgiji, koja za sada ima dva boda manje. U slučaju trijumfa, klinci Dude Ivkovića bili bi na pragu četvrtfinala, u koje ih gotovo sigurno vode dve pobede od tri meča u E grupi, a u nekim kalkulacijama možemo da prođemo i sa samo jednim trijumfom u hali “Stožice”.

Polako diže formu: Raško Katić

Polako diže formu: Raško Katić | Foto: FoNet

Što se tiče večerašnjeg protivnika, iako su iznenađenje za Belgijance, ne može da se kaže da su naivna ekipa ili, ne daj bože, lak zalogaj. U svojoj grupi iza sebe su ostavili Nemačku, Veliku Britaniju i Izrael. Najveća snaga belgijske ekipe leži u tandemu koji nastupa u španskoj košarci, krilnom centru Bilbaoa Aleksu Ervelu, lideru tima sa 11,2 poena i 7,8 skokova po utakmici, i beku Saragose Žonatanu Tabuu, koji trojke šutira sa 45 odsto uspešnosti.


Dušan Ivković

Dušan Ivković | Foto: M. Metlaš

Posle Belgije sledi duel sa Ukrajincima (petak, 17.45). Sa ovim rivalom smo se poigravali pre mesec dana u “Kombank areni” u polufinalu “Trofeja Beograda” (96:68), ali to sada gotovo sigurno neće biti slučaj. Ukrajinci su u prvoj rundi naređali pobede protiv Belgije (58:57), Izraela (74:67) i Nemačke (88:83), potom tesno izgubili od Francuske (77:71), a onda demolirali Britance - 87:68. Najviše se oslanjaju na spoljnu liniju: Sergija Gladira, najboljeg strelca ekipe, i plejmejkera Judžina Džetera.


Na kraju (nedelja, 21) Srbi će ukrstiti koplja sa Francuzima, nadajmo se da će to biti utakmica dva tima koji će tada već biti učesnici četvrtfinala EP.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP