Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

NAPOKON

"Orlovi" u poslednjem vozu za Sloveniju

Autor: F.B / D. Ostojić | 12.09.2012 - 09:44:00h | Komentara: 0

Košarkaši Srbije pobedili su Izrael sa 83:67 u poslednjem kolu kvalifikacija i tako na „mala vrata“, kao trećeplasirani u grupi, izborili Evropsko prvenstvo sledeće godine u Sloveniji.

Op - cup, poskočiću!

Op - cup, poskočiću! | Foto: Dušan Milenković

Na momente je sinoć četa Dušana Ivkovića izgledala kao ekipa koja i na Evrobasketu može visoko, ali su na kraju ipak posustali pa je sa maksimalnih plus 26 početkom treće četvrtine (59:33) Izrael smanjio na podnošljivih minus 16.
- Prvo poluvreme je naše najbolje u ovim kvalifikacijama. Izrael ovde nije došao da izgubi, ali smo ih mi osujetili u svim njihovim namerama. Međutim, isto tako smo znali da su Izraelci dobro izbalansiran tim i da će drugo poluvreme mnogo jače da odigraju. Malo nas je u drugom poluvremenu poremetila i povreda Krstića, koju je obnovio na treningu pred meč, pa smo izgubili ritam. Sve u svemu, čestitam igračima na pobedi i plasmanu na Evropsko prvenstvo, ali mislim da nije mesto da se hvalimo time - posle meča izjavio je naš selektor Dušan Ivković.

Ne dam, moje!

Ne dam, moje! | Foto: Dušan Milenković

 A, po igri koju su „orlovi“ prikazali pogotovo u prvom poluvremenu, pred oko 7.000 bučnih navijača u „Pioniru“, imamo pravo da se nadamo da mogu daleko i u Sloveniji. Toga je svestan i trener gostiju Arik Šivek.

- Bez obzira što smo završili kao drugi u grupi, ispred Srbije, i te kako repsketujemo naše sinoćnje domaćine. Pokazali su da su jaka ekipa, pogotovo u prvom delu igre. Ipak, na poluvremenu smo zbili redove i u nastavku zaigrali mnogo jače, što je doprinelo našoj boljoj igri u drugih dvadeset minuta - kaže Šivek.

Najefikasniji „orao“ sinoć je bio Tepić sa 16 poena, a pratili su ga Krrstić sa 14 i Bjelica sa 12. Kod gostiju daleko najbolji košgeterski učinak imao je Kaspi - 20 poena.

KRSTIĆ: Najbolji kad je najteže!

Jedan od najraspoloženijih u našem timu sinoć je bio kapiten Nenad Krstić. Iako povređen dao je sve od sebe da se sa drugarima plasira na Evrobasket.
- Ovaj tim je pokazao da igra najbolje kad je najteže! Nijednog trenutka nismo razmišljali o pobedi sa pola koša razlike, koja nas je vodila na EP. Sve vreme nam je u glavama bio trijumf od 19 poena razlike, s kojim bismo završili kao drugi u grupi. Ipak, svaka pobeda je slatka i mogu da poručim da u Sloveniju idemo sa velikim ambicijama - kaže Krle.

Teodisić: Ne mogu da se menjam!

Plejmejker “orlova” Miloš Teodosić rekao je da ćes e uvek odazvati na poziv u reprezentaciju, ali i da se neće menjati.
- Uvek ću biti tu, uvek ću se odazivati pozivima za reprezentaciju. Nekom se sviđa kako igram, nekom ne. Takav sam kakav sam. Voleo bih i ja da nemam neke stvari, ali ne mogu da se menjam – rekao je Teo.

I Đilas došao

I Đilas došao | Foto: freedigitalphotos.net

Đilas sa paraolimpijcima!

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas, na poluvremenu je sišao iz lože kako bi lično pozdravio srpske paraolimpijce. Inače, osvajači medalja za Srbiju na paraolimpijskim igrama u Londonu sinoć su bili specijalni gosti na meču.

Prošli kvalifikacije

Crna Gora
Izrael
SRBIJA
Nemačka
Švedska
Hrvatska
Ukrajina
BIH
Gruzija
Letonija
Poljska
Finska
Belgija
Italija
Turska
Češka

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP