Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

U NOĆI IZMEĐU UTORKA I SREDE POČINJE NBA SEZONA

„Otpisani“ se bore za prsten

Autor: M. Rangelov | 28.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Nova sezona, a potpuno isti ciljevi, NBA prsten napadaju stare, dobro poznate face. Ljudi koji su gotovo godinu dana bili odsutni sa terena, na parket se vraćaju u velikom stilu. Kobi Brajant i Derik Rouz su konačno spremni da ljubiteljim košarke ponovo pokažu svoju magiju. Otpisani uzvraćaju udarac. NBA sezona počinje u noći između utorka i srede, a pomalo zaboravljeni asovi su u prvom planu.

Derik Rouz i Kobi Brajant

Derik Rouz i Kobi Brajant

Vremešni Brajanta (36) već je bio prežaljen. Tek što se oporavio od teške povrede ahilove tetive, sjajnom asu je stradalo koleno, penzija je bila sve izglednija, ali Kobi nije odustao.

Čast Srbije brane Nedović i Kuzmić

U najjačoj košarkašoj ligi na svetu, Srbija će ove godine imati samo dva predstavnika, i to u istoj ekipi. Dres Golden Stejta nosiće Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić. Posle prve sezone za zaborav, naši momci se nadaju da će kod novog trenera „ratnika“ Stiva Kera imati veći minutažu. Očekuje se da ove godine zapaženu role u NBA imaju i igrači iz regiona, crnogorski centri Nikola Peković (Minesota) i Nikola Vučević (Orlando), odnosno braća Dragić u Finiksu.
 

Ponovo je na terenu, spreman da vrati stari sjaj poljuljanim Lejkersima. Bez njega tim iz Los Anđelesa definitivno nije isti, a navijači se nadaju da će sa Crnom Mambom u punoj formi sve biti drugačije.

Sa druge strane, Derik Rouz nema problem sa krštenicom, ali njegova slaba tačka su kolena. Posle dve teške povrede ligamenata (oba kolena), eksplozivni plejmejker potpuno zdrav počinje sezonu. Rouz je u laganom ritmu odigrao Mondobasket, stigao je do zlata, a sada ga očekuju novi veliki izazovi.
Ova godina za njega je prelomna, mora da pruži odgovor na pitanje koje muči sve fanove Bulsa, ali i njega samog - da li ponovo može da igra na vrhunskom nivou? Rouz je na parketu, a tim Toma Tibodoa je kandidat za prsten.

NBA sezona otvoriće mečevi između Orlanda i Nju Orleansa, Dalasa i San Antonija i okršaj Hjustona i Los Anđeles Lejkersa.

Lebron uzdrmao NBA!


Teško je poverovati da jedan igrač potpuno može da promeni poredak u NBA ligi! Lebron Džejms se vratio u Klivlend, i ekipa iz njegovog rodnog Ohaja odmah je postala glavni favorit za titulu! Kavalirse će sa klupe prevoditi osvajač Evrolige David Blat, a u velikom trejdu iz Mineseota je stigao i Kevin Lav. Lebron se vratio kući da uradi ono što mu nije prvi put pošlo za rukom. Džejms hoće titulu!

PREDVIĐANJA


- Klivlend je prvi favorit za titulu
- Lebron Džejms (Klivlend) i Entoni Dejvis (Nju Orleans) su najbliži MVP priznanju
- Pol Džordž (Indijana) neće igrati do kraja sezone
- Kazins (Sakramento) i Dramond (Detroit) igraće prvi put na ol star meču
- Atlanta će biti najveće iznenađenje lige
- Kobi Brajant (LA Lejkersi) i Derik Rouz (Čikago) će odigrati više od 65 utakmica

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP