Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ODIGRAN PRIJATELJSKI MEČ ZA NATAŠU KOVAČEVIĆ

Ovacije za heroinu!

Autor: D. Ostojić | 21.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Nataša Kovačević je još jednom dokazala koliko je jaka uprkos teškoćama koje su je zadesile u životu. Srpska košarkašica, koja je u septembru ove godine ostala bez leve potkolenice zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, i sinoć je uspela da zadrži suze i smehom pokrije lice kada su mnogi zaplakali na ovacije upućene upravo njoj pre meča ženskih košarkaških timova Zvezde i Đera organizovanog u znak podrške!

Srpska igračica prvi  put od nesreće ponovo  sa nekadašnjim  saigračicama iz  mađarske ekipe

Srpska igračica prvi put od nesreće ponovo sa nekadašnjim saigračicama iz mađarske ekipe | Foto: Marko Metlaš

Dugo je aplauz tresao dvoranu u Železniku kada je Nataša izašla na centar igrališta. Naklon za više od hiljadu ljudi, osmeh - suza nigde. Jaka, bila i ostala...


Pokloni od Zvezde i Đera
Prvotimke Đera uručile su Nataši medvediće kao znak podrške navijača iz Đera, a od predsednika mađarskog kluba dobila je dres, baš kao i od Nebojše Čovića. „Alo!“ je bio i u jednom novobeogradskom hotelu, gde je zabeležen i prvi susret Nataše i saigračica iz Đera, posle više od dva meseca, a kada su se smirile emocije Mađarice su joj uručile tortu.

- Imam malu tremu, neću da krijem. Presrećna sam... Ovo nije utakmica za mene, ovo je utakmica u čast sporta, naročito ženskog i vaspitanja koje nam on pruža. Ovo je utakmica u spomen tragedije i u čast Petera Tabodija, Akoša Fuzija i njihovih porodica. Ovo je utakmica koja ne označava kraj, već novi početak. Ovo je utakmica koja treba da nas podseti koliko smo srećni zbog svega što imamo. Ljudi me često pitaju odakle mi snaga, ali zapravo ništa se nije promenilo. Samo su pravila igre, zvana život, drugačija. A snaga je tamo gde je bila i do sada. Snaga je u mojoj majci, ocu, bratu i u prijateljima od kojih sam većinu i upoznala na terenu.

Nataša Kovačević

Nataša Kovačević | Foto: Aleksandar Dimitrijević
Moja poruka današnjem događaju je jednostavna: „Bavite se sportom“! Amaterski ili profesionalno, svejedno. Poenta je da ćete iz njega izaći mnogo jači nego što ste bili kada ste počinjali - poručila je ova heroina, koja je uspela u svojoj misiji da po ko zna koji put pošalje poruku optimizma, bude svetao primer mnogima da se ne predaju i ne odustaju ma koliko problemi veliki.

Odigran prijateljski meč za Natašu Kovačević

Odigran prijateljski meč za Natašu Kovačević | Foto: Marko Metlaš

Pod svodovima FMP-ove hale sinoć su bili i predsednik KSS Dragan Đilas, proslavljeni košarkaš Milan Gurović, trener Zvezde Dejan Radonjić sa nekolicinom prvotimaca, glumac Milan Vasić, bivše košarkašice Anđelija Arbutina i Zorica Đurković, kao i predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva spoljnih poslova, lekari sa VMA...
Pobedu je sinoć u Železniku, bez sumnje, odnela Nataša, a Đer je sa košem razlike slavio nad Zvezdom - 71:73.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP