Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SELEKTOR ĐORĐEVIĆ ODREDIO KONAČAN SPISAK KOŠARKAŠA ZA MUNDOBASKET

Ovo je Saletovih 12 ratnika!

Autor: Ekipa ALO! | 27.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Neposredno pred odlazak „orlova“ na Mundobasket u Španiji, selektor Aleksandar Đorđević je odlučno saopštio kako je pred 12 odabranih momaka svetla budućnost i kako niko ne bi trebalo da sumnja u kvalitet ovog tima.

Raduljica

Raduljica | Foto: M. Metlaš

- Pokazali smo dosta toga što smo spremali. Vlada zajedništvo, borbenost koja proizlazi iz odbrane. Imamo tim. Tim u pravom smislu te reči. Igrači žive kao tim. Nisam dobar prognozer, nemamo pravo ni snagu da kalkulišemo, moramo da pobedimo svaku utakmicu - izjavio je selektor.


Đorđević se potom osvrnuo na Luku Mitrovića, Zvezdinog kapitena, poslednjeg prekobrojnog u redovima našeg nacionalnog tima.

Aleksandar Đorđević

Aleksandar Đorđević | Foto: M. Metlaš

- Mitrović je mnogo dao, po mom mišljenju bolji je sad nego na početku priprema, ima veliku perspektivu na zahtevnoj, a nama preko potrebno poziciji snažne dominantne četvorke. Zbog raznih fizičkih stanja, odlučili smo da on ne ide. Katić je došao u tim, jer Krstić ima problema sa kolenom, ali se izborio za mesto. Ovo je bila teška odluka, zbog igrača koji daje mnogo, ali doneta je i zbog analize rivala i onoga što nam je potrebno protiv njih - rekao je Đorđević.


Na pitanje da li je izbacivanje Micova iz reprezentacije poremetilo atmosferu među igračima, odgovor Đorđevića je bio:

- Apsolutno, ne! Istog sekunda je sve to ostavljeno po strani.
Povrede su, čini se, i dalje naš najveći neprijatelj.

- Krstićevo uklapanje u tim će ići progresivno i postepeno, on je iskusan i verujem da će sa njim biti sve u redu. Bjelica je dobio nezgodan udarac protiv Novog Zelanda, išao je na terapije, a Teodosić je došao najspremniji od svih igrača na pripreme. Međutim, mučila ga je najgora i najgluplja povreda, a to je skočni zglob. Zato je bio u problemu nekoliko nedelja.

Grafika

[ + ]

Za kraj, evo kako bi trebalo da izgleda igra Srbije u Španiji.
- Kada sam preuzeo ekipu, zadao sam cilj da moramo da igramo brže, a to zahteva atlete na terenu, zbog toga igračima dajem i više slobode u napadu, ali u odbrani tražim disciplinu i tu nema pogovora. Kada dobro obave posao u odbrani, u napadu neka uživaju i neka igraju košarku. Odbrana osvaja prvenstvo, a napad utakmicu - rekao je Đorđević.

„Orlovi“ put Španije kreću danas u prepodnevnim časovima, a prvu utakmicu igraju u subotu protiv Egipta.
 

Raduljica u Klipersima!


Srpski centar Miroslav Raduljica karijeru nastavlja u LA Klipersima. To je deo trejda između tima iz Los anđelesa i Milvokija, koji još uključuje selidbu Karlosa Delfina u Kaliforniju, u zamenu za Džereda Dadlija i jednog pika prve runde u nekom od narednih draftova.

Ameri favoriti, Srbi peti
Kao što smo mogli očekivati, reprezentacija SAD važi za glavnog favorita prema stranim kladionicama. Trijumf Amera na Mundobasketu plaća se kvotom 1.75, slede Španci sa 2.70, pa onda idu Litvanci (41), Brazilci (61) i onda mi sa koeficijentom 67. Kada je reč o pobedniku grupe A, najveće šanse se daju Špancima (1.30), slede Brazil (4.50), Srbija (7) i Francuska (8.50).

Treba li se njih plašiti?
STARTERI Španije

Domaćin Mundobasketa i jedini pravi „izazivač“ američkog tima, jednostavno se mora poštovati. Tim je sastavljen od toliko kvalitetnih igrača da je nemoguće izabrati pet najboljih. Slatke muke za Orengu.

STARTERI Francuske
Evropski šampioni sa i bez Tonija Parkera nisu isti. Međutim, to je i dalje tim kadar da se bori za medalju, a kao jedna od glavnih snaga ove ekipe je izražen timski duh koji je stvorio selektor Vensan Kole.

STARTERI Brazila
Svi koji prate NBA ligu složiće se u jednom - ovo je najjači tim Brazila u istoriji! Argentinac na klupi Brazila Ruben Manjano, pozvao je sve igrače iz Amerike, čime je najavljen pohod na medalju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP