Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

TURSKA POLICIJA IZVELA PRED KAMERE GLAVNOG OSUMNJIČENOG

Ovo je ubica Marka Ivkovića!

Autor: P. Vuković | 28.11.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Samo dan nakon hapšenja, turska policija je pred kamerama pokazala glavnog osumnjičenog za ubistvo Marka Ivkovića, navijača Crvene zvezde, koji je izboden na smrt prošlog petka u Istanbulu. Radi se o navijaču Galatasraja, koji je u trenutku privođenja imao trenerku i duksericu sa grbom Galatasaraja.

Za svirepo ubistvo s  predumišljajem u  Turskoj je propisana kazna od 20 do 50 godina

Za svirepo ubistvo s predumišljajem u Turskoj je propisana kazna od 20 do 50 godina

Zoran Marković, generalni konzual Srbije u Istanbulu, pozdravio je hapšenje ubice, koga su odali „saborci“ ne želeći da se nađu u zatvoru umesto njega. Policija još nije saopštila indentitet uhapšenog, ali je reč o čoveku tridesetih godina. Može se očekivati da bi krvnik mogao da dobije maksimalnu kaznu.


- Zavisi od okolnosti, ali turski zakon je sličan nemačkom. Uzima se u obzir da li je bio uračunljiv ili neuračunljiv, da li se skrivao... Za svirepo ubistvo s predumišljajem može da dobije i kaznu od 20 do 50 godina. Ne možemo da se naslađujemo, Marka sada ne može ništa da vrati, poenta je da ubica mora da bude drastično kažnjen - istakao je naš konzul.

IN MEMORIAM: Marko Ivković (1989-2014)

IN MEMORIAM: Marko Ivković (1989-2014)


Marković je dodao i da je vrlo zadovoljan brzinom nalaženja ubice.
- Ovdašnja policija radi posao veoma dobro. Prijatno sam iznenađen ekspeditivnim delovanjem, shvatili su ozbiljnost situacije. Poslušali su ono što im je savetovano iz vrha turske vlasti, da je ovo apsolutni prioritet, jer su narušeni bilateralni odnosi sa Srbijom. Sve su shvatili ozbiljno, ali nisu naša upozorenja pre meča, kada se i desila tragedija - objašnjava Marković na kraju uz dodatak da mu je iz turskog tužilaštva stigao zahtev da su dobrodošli svi svedoci sa srpske strane koji mogu da govore o događaju.

Oni neće morati da putuju u Istanbul, biće dovoljno da daju iskaz pred srpskom policijom u Beogradu - kaže Marković.

Turski portparol pričao na srpskom!

Portparol turskog ministarstva spoljnih poslova je na jučerašnjoj konferenciji na kojoj je prisustvovao i Džozef Bajden, potpredsednik SAD, odgovarao na pitanja novinara o ubistvu Marka Ivkovića. On je za ovu priliku pričao na srpskom.
- Veoma nam je žao što je srpski državljanin Marko Ivković izgubio život. Želimo da izrazimo saučešće njegovoj porodici i prijateljima. Između Srbije i Turske postoji veoma jaka veza i ovakve situacije ne mogu da je oslabe - rekao je Sečušu Bilgič.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP