Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DRUGI PORAZ CRNO-BELIH U EVROLIGI

Partizan ispustio Budivelnik!

Autor: S. V. | 31.10.2013 - 17:38:00h | Komentara: 1

Šampion Srbije Partizan poražen je od ukrajinskog Budivelnika sa 74:69 u trećem kolu Evrolige. Crno-beli su imali šansu da se kući vrate sa prvom pobedom na gostovanju ove sezone, ali ih je u tome sprečio litvanski veteran Darijuš Lavrinovič. Timu iz Kijeva je ovo prva pobeda u elitnom takmičenju.

partizan

Dakle, propuštena je velika prilika da se već sada jednom nogom zakorači u drugi krug Evrolige, ali je Lavrinovič dominirao pod oba obruča, neretko i sa linije za tri poena, te sa 22 poena, osam skokova i četiri asistencije doneo svom timu prvenac u elitnom takmičenju.

S druge strane, kod Partizana se istakao šuterski trio Kinsi (16)-Bogdanović (15)-Milosavljević (15), ali nedovoljno da se savlada ukrajinski šampion.

Jedina dobra stvar, ako je uoopšte moguće izvući je iz poraza, jeste činjenica da je Budivelnik slavio sa samo pet poena prednosti, što je i te kako dostižno u uzavrelom "Pioniru".

Pročitajte kako se kretao rezultat u "Palati sportova" u Kijevu.

4. ČETVRTINA

Malo je falilo da se crno-beli vrate iz Kijeva sa velikom pobedom, ali par grešaka u završnici doneli su prvi trijumf Budivelniku u Evroligi - 74:69.

3. ČETVRTINA

Lošom igrom u napadu tokom većeg dela treće deonice, Partizan je bio blizu osetljivog rezultatskog minusa, ali je odbrana konačno bila na nivou, što je srpskom šampionu omogućilo da pred poslednjih 10 minuta uđe sa poenom prednosti - 52:53.

budivelnik

2. ČETVRTINA

Partizan je imao dosta problema sa skokom u odbrani, što je veoma neobično za tim Duška Vujoševića. Međutim, sve je to nadoknadila spoljna linija predvođena Bogdanovićem i Milosavljevićem. Partizan je u drugoj deonici promenio odbranu, što je dalo uspeha ali ne i prevagu za neku osetniju prednost. Posle prvog poluvremena, Budivelnik - Partizan 44:42.

1. ČETVRTINA

Kinsi i Bogdanović najbolji su u redovima Partizana i najzaslužniji što posle prve deonice domaćin nije stekao prednost - 17:17.

Partizan se dosta mučio u prvih pet minuta utakmice, pošto je domaćin primoravao crno-bele da šutiraju sa poludistance - 9:4.

Iako se strahovalo da neće biti u mogućnosti da nastupi u Ukrajini, Leo Vesterman je stegao zube i istrčao na parket, iako je trenirao smanjenim intenzitetom prethodnih dana.

Poslednji komentari
  • SaleBG Vreme: 31.10.2013 19:59h

    Steta. Ovo je bila velika prilika da pobedimo direktnog protivnika za sledecu fazu. Budiveljnik nista posebno, ali su crno-beli odigrali ispod nivoa u odredjenim elementima i periodima utakmice. Nadam se da nas ovaj poraz nece skupo kostati na kraju regularne sezone. Mnogo mi je krivo da igraci nisu ulozili jos malo energije i pobedili. http://www.worldofbasketball.org

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP