Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

CRNO-BELI PREOKRENULI U FINALNOJ SERIJI

Partizan na korak do osvajanja 13. uzastopne titule!

Autor: Tanjug | 19.06.2014 - 22:08:00h | Komentara: 0

Košarkaši Partizana nalaze se nadomak odbrane titule prvaka Srbije, pošto su večeras u Beogradu pobedili Crvenu zvezdu sa 77:67 (17:19, 27:18, 19:15, 14:15) i poveli sa 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa.

Utakmica je odigrana u hali Pionir, pred novinarima i službenim licima, a sudili su Milivoje Jovčić, Dragan Nešković i Aleksandar Glišić.

Derbi pred praznim tribinama

Derbi pred praznim tribinama | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 PARTIZAN: Tepić 5, Marinković, Lovernj 11, Pavlović 16, Dalo, Milutinov 5, Bogdanović 20, Gagić 11, Andrić, Bezbradica, Bertans 9, Šalić.

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Mitrović 8, Lazić, Blažič 6, Simonović 6, Marjanović 22, Radenović, Katić, Nelson 16, DŽenkins 4, Lipovij 2, Dragićević 3.
Partizan je napravio preokret u finalnoj seriji, poveo sa 2:1 protiv Zvezde i došao na korak do 13. uzastopne titule nacionalnog šampiona.
Utakmicu je ponovo obeležio reprezentativac Bogdan Bogdanović, centar crno-belih Đorđe Gagić, ali i Saša Pavlović koji je prošlu utakmicu bio suspendovan.

Duel Mitrovića i Bertansa

Duel Mitrovića i Bertansa | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 Ipak, glavni utisak bila je prazna hala Pionir, a tokom meča moglo je vrlo jasno da se čuje komunikacija igrača oba tima, kao i saveti koje su dobijali od stručnih štabova.

Pitanje pobednika rešeno je nešto manje od dva minuta pre kraja, kada je Milenko Tepić jedan konfuzan napad crno-belih završio "trojkom" za vođstvo od 76:67.
Nakon toga crno-beli su rutinski priveli meč kraju, a Zvezda je ishitrenim šutevima za tri poena propustila šansu da uhvati priključak.
U prvom poluvremenu činilo se da crveno-beli u jednom period imaju kontrolu nad igrom i rezultatom, pogotovo kada su se razigrali Boban Marjanović i Demarkus Nelson koji se takođe vratio na teren posle suspenzije.
Ipak, na to je spreman odgovor imao Bogdanović, kojem je, kao i u drugom meču, dobro pomagao Đorđe Gagić.
Kao i na prethodnim mečevima, i večeras su oba trenera i igrači sa klupe imali primedbe na većinu sudijskih odluka. Arbitri su to, međutim, "isekli" tehničkim greškama i držali su određeni kriterijum do kraja,
Četvrta utakmica finalne serije igra se u subotu, pred publikom, a domaćin je Crvena zvezda.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP