Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ZVEZDA ISPUSTILA 13 POENA PREDNOSTI

Partizan na korak od titule!

Autor: | 07.06.2013 - 21:21:00h | Komentara: 1

Košarkaši Partizana došli su na korak od zvanja srpskog šampiona pošto su u uzbudljivom drugom meču finalne serije srpskog šampionata ponovo savladali Crvenu zvezdu sa 71:69 (16:22, 17:21, 19:11, 19:15). Heroj pobede crno-belih bio je Davis Bertans koji je pogodio trojku za trijumf dvadeset sekundi pre kraja utakmice.

BASKET DERBI

Neizvesno do samog kraja / Foto: Marko Metlaš

Zvezda je sporije ušla u meč, ali od trenutka kada je stekla prvu prednost nije je ispuštala sve do finiša susreta kada je Letonac utišao navijače u Pioniru. Tokom prvog poluvremena mnogo su organizovanije delovali izabranici Igora Radonjića i serijom od 13:2 sredinom druge četvrtine došli su do najveće prednosti od 37:24. Partizan je do odlaska na pauzu smanjio rezultat samo na 43:33, ali odličnom igrom u uvodnim minutima drugog poluvremena približili su se svega na „-3“ – 46:43.

Crno-beli su uhvatili potpuni rezultatski priključak i ušlo se u egal završnicu, u kojoj je Simonović održavao Zvezdu sa distance,  međutim, upravo je on prešao put od heroja do tragičara jer je promašio šut pri rezultatu 67:69 posle čega je četa Duška Vujoševića privela meč kraju sa linije slobodnih bacanja.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Bertans sa 13 poena, dok su u Zvezdinom timu najbolji bili Katić i Simonović sa po 17 poena.

Sledeći meč finalne serije na programu je u ponedeljak od 19 časova.

Poslednji komentari
  • Ultrarechten Vreme: 08.06.2013 09:56h

    Stvarno Partizanova deca ne dozvoljavaju da se u Srbiji zivi bolje. :) A i pokupili smo sve PP aparate po dvorani pa "gospodin" nema vise nacina da izrezira prekid. :) Bravo momci, tako se igra za svetinju, bravo upravo. Idemo jos jednom, bice tesko ali verujemo u vas. Pevacemo opet titulaaa, titulaaa... Zivi bili braco grobari.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP