Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DUŠKO VUJOŠEVIĆ

Partizan nije miljenik vlasti!

Autor: | 29.12.2012 - 07:20:00h | Komentara: 1

Košarkaški klub Partizan bio je uspešan u godini na izmaku, ali odbrana svih trofeja koji su osvojeni neće biti nimalo lak posao. Svestan je toga i Duško Vujošević, trener crno-belih, koji na sebi svojstven način objašnjava šta mu najviše smeta u srpskoj košarci.

Pukla saradnja: Vujošević i Anđušić

Pukla saradnja: Vujošević i Anđušić | Foto: A. Dimitrijević

- Tim ove sezone nema obavezu da osvoji sve trofeje, ali mi nećemo amnestiju. U Jadranskoj ligi nismo favoriti, ali nismo ni autsajderi. Sofisticirano gledano, ima mnogo timova koji su izjednačeni. Malo mi smeta kad deo medija predstavlja to što mi i gradski rival imamo isti rezultat, a oni imaju dvostruko skuplji i iskusniji tim, kao njihov uspeh, a naš neuspeh. Partizan nije u lakoj situaciji, nismo miljenici vlasti i trpimo razne pritiske. Slažem se s borbom protiv monopola u zemlji, ali sam protiv pravljenja selektivnog monopola u sportu - rekao je Vujošević.


Crno-beli su se na kraju godine suočili i sa odlaskom reprezentativnog beka Danila Anđušića, koji je zbog male minutaže zatražio raskid ugovora. On je ove sezone u ABA ligi igrao 10,7 minuta i postigao 5,8 poena.

-Trener mora da donosi odluke i da rangira igrače. Nema tu misterije. Procenio sam da su dva igrača ispred njega, a on nije želeo na taj način da se nametne. Tim nije skup pojedinaca, već skup igrača koji najbolje funkcionišu zajedno. Anđušić, jednostavno, nije bio šraf za mašinu koju stvaramo. Možda sam očekivao i da Anđušić bude malo uporniji u nameri da promeni svoj status. Odabrao je prečicu, a ja mu želim sve najbolje - rekao je Duško Vujošević.

Za ispadanje iz Evrolige, trener crno-belih okrivljuje umor.

- Evroliga je najbolja moguća škola, ali putovanja, stres i razni problemi su nam ometali ritam treninga i imali negativne efekte. Igrači su imali dva dana slobodno i od utorka su nastavili da treniraju. To nam svima odgovara - tvrdi Vujošević.
Poslednji komentari
  • jadbg Vreme: 29.12.2012 09:17h

    Niko ne traži od ovg tima titulu,ali barem prepoznatljivu igru sigurno.Po treneru ovo je najperspektivnija(najbolja)generacija Partizana,ali Divac,Đorđević,...su bili puno atraktivniji i bolji.Neki rezultati su izostali radi mladalačkih poteza(preskakanja ž.ograde)ali je uvek košarka bila na prvom mestu.Ovde to nije slučaj.I kada se gubi treba znati gubiti i igrati svoju igru,jer se samo tako napreduje ka svom cilju.Ovde to izostaje,nema selekcije šuta,puno napamet izvedenih akcija ,nema pravog vođe,...šteta što je Anđušić platio tu cenu.Bogdanović(koji je kao bolji)je pravio puno grešaka i opet igra.Puno nelogičnosti i nije svaki igrač isti pa da reaguje na istu taktiku trenera.Možda je trebalo drugačije sa Danilom i on bi to sigurno vratio.Sada nam ostaje samo da se nadamo i čekamo bolje sutra.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP