Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

U GOSTIMA

Partizan pobedio
Crvenu Zvezdu!

Autor: FoNet | 04.04.2013 - 00:14:00h | Komentara: 1

U derbi susretu drugog kola košarkaškog prvenstva Srbije, Partizan je večeras kao gost pobedio Crvenu zvezdu rezultatom 77:67 (16:17, 22:15, 19:16, 20:19).

Do poslednjeg  daha: Košarkaši  večitih rivala

Do poslednjeg daha: Košarkaši večitih rivala | Foto: Oliver Bunić

Bila je to prva pobeda crno-belih u večitim derbijima u ovoj sezoni posle tri uzastopna poraza, čime su mladi igrači Partizana nagovestili da će u završnici naše i Jadranske lige moći ravnopravno da se nose sa kvalitetnijom i neuporedivo iskusnijom ekipom Crvene zvezde. Partizan je do pobede stigao uprkos tome što je igrao bez svog najboljeg košarkaša Vladimira Lučića, koji je povređen, a poslednjih osam minuta u ekipi nije bilo ni Davida Bertansa i Lea Vestermana, koji su imali pet ličnih grešaka.
Posle jednog grubog prekršaja Bertansa u napadu, osam minuta pre kraja, došlo je koškanja igrača na terenu, ali se na sreću sve brzo smirilo i utakmica je završena u korektnoj atmosferi.
U toj situaciji i arbitri su postupili mudro, jer nisu kaznili nijednog igrača, iako je za to bilo razloga, pa su time doprineli da se atmosfera dodatno ne usija. U tom trenutku Partizan je vodio 58:52 i očekivalo se da će u desetkovanom sastavu teško odoleti u poslednjih osam minuta, pogotovo kada je Zvezda minut kasnije smanjila na 58:57.
Tada je svu odgovornost preuzeo plej Partizana Nemanja Gordić, koji je do kraja utakmice postizao koševe i iz nemogućih situacija i praktično je sam "slomio" crveno-bele, uprkos tome što su njegovi saigrači u tom periodu promašili pet slobodnih bacanja. Partizan je posle prve četvrtine, u kojoj su se ekipe smenjivale u vođstvu, preuzeo kontrolu i sve vreme je imao prednost, najveću od deset poena, pa je njegova pobeda bila potpuno zaslužena. Crno-beli su do uspeha stigli najviše zahvaljujući izvanrednoj igri u odbrani. Potpuno su zaustavili bekovecrveno-belih i Zvezda je ostala bez šuta spolja, što joj je najjače oružje. Rakočević, Nelson i Skot postigli su ukupno 17 poena, koliko i Gordić, koji je 15 koševa ubacio u poslednjih osam minuta.
Crvena zvezda: Cvetković 3, Braun 6, Subotić, Rakočević 11, Mitrović 2, Lazić 5, Simonović, Savović 10, Katić 14, Radivojević 10, Nelson 4, Skot 2.
Partizan: Andrić, Lovernj 18. Milutinov 2, Vesterman 7, Gordić 17, Milosavljević 9, Bogdanović 6, Gagić 8, Musli 2, Čakarević 2, Đekić, Bertans 6.
Poslednji komentari
  • jadbg Vreme: 04.04.2013 08:45h

    Rad se isplatio.Mladići vredno treniraju uče.Svaki poraz donese nešto novo i za one koji to žele je pomak dalje u karijeri.Tako je bilo i sinoć.Mladi košarkaši su naučili dosta toga i vidi se da napreduju a to nije kraj.Treba imati strpljenja a tek sledeća sezona će biti pravi pokazatelj koliko je jaka ova generacija košarkaša.Vidi se timski duh i da nema više isticanja pojedinaca na štetu tima.Samo napred momci,to je pravi put :Rad,rad i samo rad a rezultati će doći sami po sebi,a vi će te biti svakim danom bolji.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP