Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DOMINACIJA CRNO-BELIH U „PIONIRU“

Partizan razbio Nanter za prvu pobedu u Evroligi!

Autor: S. V. | 25.10.2013 - 18:47:00h | Komentara: 1

Partizan je upisao prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Evrolige. U tradicionalno odličnoj atmosferi u „Pioniru“ savladan je francuski šampion Nanter sa 73:43. Srpski šampion je tako posle dva kola zadržao realne šanse da se nađe u drugoj fazi elitnog takmičenja, a ključan faktor mogla bi predstavljati i koš-razlika.

partizan

Najbolji kod izabranika trenera Duška Vujoševića bio je Dragan Milosavljević (26), dok je god gostiju bolji od ostalih bio Mam Žaite (8).

Ima dana i rezultata koji ne pokazuju objektivan odnos snaga. Ne na terenu, nego kako situacija stoji na papiru. Ne bih voleo da neko zbog ovog rezultata potceni Nanter, ekipu koja je pre sedam dana igrala na jednu loptu sa CSKA. Nanter je prvak Francuske, a Francuska je prvak Evrope. Zahvalan sam igračima na borbenosti, dobroj odbrani, velikoj želji i radosti nakon pobede“, izjavio je trener Partizana Duško Vujošević.

Pročitajte tok meča u "Pioniru".

4. ČETVRTINA
Partizan je ispunio zadatak! Deklasirao je u završnici utakmice Nanter i s velikim optimizmom može razmišljati o drugom krugu takmičenja.

3. ČETVRTINA
Nanter nema snage da se nosi s Partizanom u paklenoj atmosferi „Pionira“. Kapitenu Milosavljeviću u drugom poluvremenu se priključio i Bogdan Bogdanović, koji je sa nekoliko dalekometnih hitaca potpuno slomio duh francuskog šampiona. Crno-beli pred poslednju deonicu vode sa 53:38 i biće veoma važno održati ili uvećati prednost jer na kraju takmičenja taj faktor može biti odlučujući.

2. ČETVRTINA
Stvari dolaze na svoje mesto. Partizan je znatno agresivniji, koncentrisaniji i borbeniji rival, pa ne čudi vođstvo od 14 poena - 37:23. Gosti iz Francuske su u drugoj četvrtini postigli samo sedam poena, što dovoljno govori koliko je bila čvrsta odbrana crno-belih. Dragan Milosavljević ubedljivo je najbolji igrač na parketu sa 15 poena, dok je kod gostiju jedino Ali Traore, nesuđeno pojačanje Crvene zvezde prošle godine, zaslužio prelaznu ocenu.
1. ČETVRTINA

Nanter je bolje otvorio utakmicu, poveo sa 7:2, ali su crno-beli shvatili kako igraju gosti i vrlo brzo se prilagodili na njihovu odbranu. Milosavljević (7) je pokrenuo Partizan, a Musli (8) ga ubrzao za vođstvo posle prve deonice 21:16.

Poslednji komentari
  • SaleBG Vreme: 25.10.2013 21:00h

    Alal vera za sve, za pobedu, igru, atmosferu. Izvanredna utakmica za crno-bele, Nanter bez ikakve sanse u Pioniru. Iako sam ocekivao pobedu Partizana nisam se bas nadao ovolikoj razlici. Ne treba nikoga izdvajati, momci su odigrali fenomenalno. http://www.worldofbasketball.org

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP