Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SUPERLIGA SRBIJE

Partizan slavio, Zvezda prva!

Autor: M.Rangelov | 04.06.2015 - 23:03:00h | Komentara: 0

Crno-beli pobedili - 92:82 na kraju ligaškog dela KLS.

Derbi, KLS

Derbi, KLS | Foto: A. Dimitrijević

Zanimljiva utakmica za kraj ligaškog dela KLS. Partizan je u devetom ovosezonskom večitom derbiju savladao Crvenu zvezdu - 92:82. Crveno-beli su i pored poraza uspeli da zadrže poziciju broj jedan pred start plej-ofa.

Ekipa Duška Vujoševića je od početka meča diktirala tempo igre, pred sam kraj imao je Partizan i velikih plus 20 (16 bilo potrebno za prvo mesto), ali su onda Vilijams i Marjanović u samoj završnici sačuvali Zvezdu.

Utakmice polufinala plej-ofa su na programu u subotu, Partizan će snage odmeriti sa Metalcem dok Crvena zvezda igra protiv Mega Leksa.

TOK MEČA:

Derbi, KLS

Derbi, KLS | Foto: M. Metlaš

Derbi, KLS

Derbi, KLS | Foto: M. Metlaš

Četvrta četvrtina - 92:82
Četvrtu deonicu otvorila je tehnička dosuđena Aleksandru Pavloviću. Iskusni as je protestvovao posle jednog napada i tako zaradio četvrtu ličnu grešku. Trojka Mihajla Andrića odvela je crno-bele na pristojnih plus 13. Nakon sjajnog zakucavanje Milutinova preko Marjanovića Partizan je imao plus 15 - 80:65. Tokom ove deonice tim iz Humske je ostao bez Ede Murića. Posle duela sa Dženkinsom Slovenac je doživeo povredu ruke i nije se vraćao u igru. Na oko pet minuta do kraja meča Nikola Kalinić je napravio veliku glupost. Zaradio je tehničku i isključujuću grešku i tako poklonio Partizanu slobodna bacanja i loptu sa strane. Prednost domaćih za tili čas popela se na plus 20. U tim trenucima razigrao se Vilijams trojka pa odlično dodavanje za Marjnaovića odvelo je Zvezdu na minus 13. Centar crveno-belih je još jednom zakucao loptu u koš - 89:78. Na kraju utakmice na semaforu je stajalo - 92:82. Pavlović je ubacio 20, Mačvan 18 poena, dok su najbolji u redovima poraženih bili Marjanović sa 20, odnosno Vilijams sa 18 datih koševa.

Derbi, KLS

Derbi, KLS | Foto: M. Metlaš

Derbi, KLS

Derbi, KLS | Foto: A. Dimitrijević

Treća četvrtina - 72:62

Partizan je na startu ovog perioda igre dobio brzih pet poena od Milenka Tepića dok je Zvezda nastavlila da spušta loptu pod koš na Marjanovića. Prednost crno-belih kretala se od 15 do 12 poena. Dugo se igralo koš za koš. Tim iz Humske je nastavio odlično da šutira, Marinković je na ovom derbiju pravi "X faktor" crno-belih. Posle trojke mladog asa ekipa Duška Vujoševića ponovo je imala 15 poena prednosti. Zvezda je odgovorila preko Branka Lazića. Borbeni bek je pogađao otvorene šuteve i tako držao crveno-bele u meču. Dženkinsovih dva plus jedan dovelo je tim Dejana Radonjića na minus od osam poena. Pavlović je postavio konačnih 72:62.  

Derbi, KLS

Derbi, KLS | Foto: A. Dimitrijević

Partizan predvode Mačvan sa 14, odnosno Pavlović sa 11 ubačenih poena. U Zvezdi je najbolji Dangubić sa devet dok je Marjanović ubacio sedam koševa.

Derbi, KLS

Derbi, KLS | Foto: A. Dimitrijević

Druga četvrtina - 53:41

Tokom druge četvrtine prednost Partizana iznosila je oko deset poena. Dugo se igralo koš za koš. Zvezdu je prevodio Dangubić, dok je crno-bele nastavio da služi šut sa distance. Već posle pet minuta druge deonice, tim iz Humske se susreo sa velikim problemima. Pavlović je zaradio treću ličnu grešku, dok je u sledećem napadu četvrti penal dosuđen Đumiću. Pogodak Mačvana iz okreta doneo je Partizanu plus 11 na oko četiri minuta do kraja. Zvezda se u samoj završnici opredelila za unutrašnju igru. Lopta je konstantno išla na Marjanovića. Crno-beli su ponovo odgovorili sa distance. Zvezda se preko Kalinića spustila na jednocifrenu razliku, ali je Mačvan poenim uz faul timu iz Humske doneo - 51:39. Na kraju prvog poluvremena na semaforu je stajalo 53:41. 

Derbi, KLS

Derbi, KLS | Foto: A. Dimitrijević

Poruka

Poruka "grobara" na derbiju | Foto: Twitter

Prva četvrtina -  30:19

Košarkaši Partizana su znatno bolje otvorili utakmicu. Već posle nekoliko minuta igre, crno-beli su imali dvocifrenu prednost. Rafalna paljba van linije 6.75 donela je timu iz Humske odličan rezultat. Posle poena Murića sa linije penala na semaforu je stajalo 22:7. Na trojku Lazića kao odgovor stigla su četiri vezana poena raspoloženog Tepića. Zanimljivo je da se crno-beli promašili čak pet slobodnih bacanja. Trojka Saše Pavlovića sa gotovo pola terena donela je Partizanu velikih plus 17. Preko Dangubića i Dženkinsa crveno-beli su smanjili na konačnih 30:19.

- Meč je počeo!

ABA liga, Derbi

Derbi: Detalj iz prošlog meča | Foto: M. Metlaš

- Zvezda u punom sastavu, Partizan bez kapitena Milosavljevića.

U hali su i navijači Crvene zvezde:

SASTAVI:

Partizan: Pavlović, Tepić, Milosavljević, Murić, Marinković, Dalo, Milutinov, Bezbradica, Glišić, Đumić, Milutinović, Mačvan.

Crvena zvezda: Vilijams, Rebić, Dangubić, Mitrović, Lazić, Blažič, Dženkins, Kalinić, Marjanović, Cirbes, Jović.

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana će večeras po deveti put ove sezone odigrati večiti derbi. Računica je jasna, ako žele do prvog mesta i prednosti domaćeg terena u plej-ofu, crno-beli moraju da slave sa više do 16 poena. 

ABA liga, Derbi

Novi derbi: Tepić i Vilijams u duelu | Foto: M. Metlaš

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP