Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

TREĆI PORAZ ZVEZDE

Partizanu derbi i prvo mesto pred plej-of!

Autor: Tanjug | 31.05.2014 - 22:50:00h | Komentara: 0

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Železniku, posle produžetka, ekipu Crvene zvezde sa 82:78 (24:15, 16:14, 9:17, 21:24, 12:8) u derbi utakmici 12. kola Superlige Srbije i obezbedili prvo mesto pred plej-of.

Crno-belima je to bila 11. pobeda u šampionatu, dok je Crvena zvezda upisala treći poraz u šampionatu. Do kraja takmičenja ostala su dva kola, a u slučaju istog broja pobeda i poraza Partizan će biti u prednosti zbog bolje koš-razlike u medjusobnim duelima sa Zvezdom. 

Partizan je preuzeo čelo tabele

Partizan je preuzeo čelo tabele | Foto: Marko Metlaš

 Junak večerašnjeg trijumfa Partizana bio je kapiten Žofri Lovernj koji je postigao poslednja tri, ispostaviće se, ključna poena u završnici produžetka. Na visini zadatka bio je i Bogdan Bogdanović koji je ubacio važnu "trojku" pre toga.

Crno-beli su u dodatnih pet minuta ušli oslabljeni bez do tada najboljeg igrača Saše Pavlovića koji je izašao iz igre zbog pet ličnih grešaka.
Izabranici Duška Vujoševića mogli su do pobede i u regularnom toku meča, ali je Bogdan Bogdanović pogodio samo jedno slobodno bacanje za 70:70, a potom su se igrači Zvezde spetljali i izgubili loptu.
Partizan je vodio tokom većeg dela meča, ali se u poslednja tri minuta Zvezda, zahvaljujući izuzetno raspoloženom Jaki Blažiču i Čarlsu DŽenkinsu potpuno vratila u igru.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Bogdanović sa 24 poena, Pavlović je postigao 20, a Lovernj 12. U timu Zvezde Blažič je ubacio 22 poena, a Boban Marjanović 13.
Nekoliko minuta uoči početka utakmice grupa navijača Partizana gadjala je pirotehničkim sredstvima rivalske navijače, a nekoliko petardi palo je i u blizini novinarskih mesta. Na sličan način poneli su se i navijači Zvezde po završetku meča, kada su bakljom gadjali igrače Partizana dok su slavili pobedu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP