Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

MUNDOBASKET

POTPUNI ŠOK: Francuska šokirala Španiju, protiv Srbije za finale!

Autor: Blic | 10.09.2014 - 23:52:00h | Komentara: 0

Finale između košarkaša Španije i SAD već je bilo viđeno na Mundobasketu, sve je išlo ka tome, ali je Francuska pokvarila sve planove i računice, i napravila pravo čudo pobedom nad domaćinom Mundobasketa sa 65:52 (15:15, 20:13, 7:15, 22:9).

Srbija - Brazil

Srbija porazila Brazil, u finale ide protiv Francuza

Niko nije očekivao da domaćin šampionata može da bude tako nadigran i tako nemoćan kao protiv Francuza, koji su priredili neočekivan podvig. Partije života odigrali su Ertel, Gober, Furnije, i tako pružili pravu podršku lideru "trikolora" Borisu Dijaou, i za finale će igrati sa Srbijom u petak od 22 časa.
Evropski prvak je imao 50 skokova, od čega 16 u napadu, a Španija ukupno 28 i u poslednjoj četvrtini je zaustavljena na samo devet poena, pa je jasno kako su "trikolori" šokirali Španiju.
Već na početku su najavili da mogu do iznenađenja, odlično su otvorili meč sa 11:2 zahvaljujući trojkama Dijaoa i Lovernja, ali su Španci uzvratili preko Navara i braće Gasol za izjednačenje 15:15 i kraj prve četvrtine.

"Furija" je očajno šutirala trojke, evropski prvak je znao to da iskoristi, Gober je vodio veliku borbu u reketu sa braćom Gasol i Ibakom, koji su morali da jure zaostatak. Mini rola Želabala od pet poena u nizu odvela je Francuze na 26:21 sredinom druge deonice, Dijao se pobrinuo za plus sedam (30:23), da bi Kalderon ubacio prvu trojku za Špance, iz ukupno 10. pokušaja.
Francuzi su ušli u treću četvrtinu isto sa sedam poena prednosti, ali su tri minuta bili bez koša. Prokockali su dva napada zaredom, Rubio je bio odličan u odbranim, a Ljulj i Pau Gasol su primakli Španiju na 35:34 za euforiju na tribinama.

Dio i Ertel su parirali koliko su mogli bekovima Španije, ali je Navaro dalekometnom trojkom održao korak i smanio na 39:37 u 25. minutu. Legendarni bek je prodorom izjednačio i onda su Španci krenuli sa već uvežbanim provociranjem i pritiskom na sudije. Lovernj je uhvatio loptu u napadu i on i Batum su bili faulirani, ali je Ljulj isprovocirao Pjetrusa da ga udarcem u glavu i nesportskim faulom baci na parket pa se prilično zakuvalo na parketu.
Nije ni to bilo dovoljno Španiji, već se vodila potpuno egal borba uz čvrste odbrane na obe strane. Za kraj treće deonice su Serhio Rodrigez i Rudi Fernandez priredili alej-up koji su toliko puta ove sezone režirali igrajući za Real, Pau Gasol je izblokirao Dioa, ali ta prednosto od 42:43 nije pokrenula Špance.
Nastavili su da se ispucavaju pri šutu za tri poena, Mark Gasol je bio potpuno van meča, dok su na drugoj strani Želabal i Furnije pogađali, a Dijao trojkom pobrinuo za 51:45 šest minuta pre kraja. Bio je to početak kraja španskog sna o zlatu, a odgovornost je u finišu najviše preuzimao Ertel i minut pre kraja ubacio ključnu trojku za 60:52 za nevericu na licima Gasola, Navara, Fernandeza, Rodrigeza, Ibake i ostalih.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP