Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SAŠA ĐORĐEVIĆ ZA ALO!

Promena košarkaške klime u Srbiji: Svi ponovo hoće naš dres!

Autor: D. J. Bužić | 22.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Aleksandar Đorđević, selektor reprezentacije Srbije, ne dozvoljava da ga bilo ko zrači negativnim zbivanjima u srpskoj košarci.

Dobrodošli su svi oni  koji se nisu ogrešili o  nacionalni tim: Saša  Đorđević

Dobrodošli su svi oni koji se nisu ogrešili o nacionalni tim: Saša Đorđević

Sedeći u jednom od osunčanih dorćolskih kafića, u srcu grada, gledajući kroz tamne naočare, za „Alo!“ sa zadovoljstvom priča kako vidi promenu klime među novim i starim kandidatima za dres nacionalnog tima.


Za stepenik više


- Evropa ima određeni respekt prema Srbiji. Istorijski, pre svega, ali i sada. Od leta naročito. Sjajnu sezonu su u inostranim klubovima imali Teodosić, Bjelica, Bogdanović, do povrede i Raduljica. Neki kod nas su dobili na kontinuitetu, neki se nametnuli igrama, mladi su znatno napredovali. Važno je kad svi idu po stepenik više.
 

- Igrači koji su čak i u prošlosti govorili - “neću”, oni koji su iz nekih razloga davali otkaze, odjednom su se javili kroz medije kako jedva čekaju leto. Kažu, ako bog da, biću pozvan u reprezentaciju. Super. To je pobeda svih nas, to su onda i moje slatke muke. Znači, oni sad žele da igraju za Srbiju.

- Šta se to promenilo za nepunu godinu?
- Dobro, jasno mi je da vide jedan lep voz, ofarban, reprezentativnijeg izgleda i svima se sad sviđa da uđu u prvu klasu. Drago mi je jer to znači da se kod igrača vratila zdrava, sportska ambicija. Volim kad čujem - “hoću da igram za reprezentaciju”. To je fenomenalno. To sam želeo da čujem i prvog dana kad sam preuzeo mesto selektora.

- Pretpostavljamo da ni svako “da” neće biti dovoljno da biste prešli preko nekih stvari?
- Pišem, pamtim, ali ne zbog sebe već zbog svih onih igrača koji su pokazali odgovornost. Bilo je određenih otkaza za takozvane B selekcije, tu mislim i na Univerzitetsku reprezentaciju. Dosad igrači koji su otkazivali nisu bili suočeni s bilo kakvim konsekvencama. Sada hoće. Pravdam samo one otkaze koji stižu zbog povrede. Tačka.

Vratili veru u  reprezentaciju:  Srebrni sa  Mondobasketa

Vratili veru u reprezentaciju: Srebrni sa Mondobasketa


- Imali ste šta da vidite kroz nedavne mečeve Partizana i Zvezde?
- Priličan broj dobrih stvari, ali i poneku lošu... I ne gledam te mečeve kroz neko rivalstvo, kroz Zvezdu, Partizan... Zanimaju me samo igra i ponašanje na terenu. Ostvarili smo mnogo pobeda kroz ponašanje igrača tokom polufinalne serije.

- Ajmo prvo o onom lepom?
- Luka Mitrović! Dečko se kapitenski odnosio prema protivniku u čitavoj polufinalnoj seriji. Za sve one čestitke, izjave - kapa dole. Takvu hoću celu reprezentaciju. Već sada pričam s mnogima, pun sam pozitivnih utisaka.

Optimistički pogled  ispod  tamnih naočara:  Selektor uživa u  dorćolskom suncu

Optimistički pogled ispod tamnih naočara: Selektor uživa u dorćolskom suncu | Foto: Dušan Milenković


- A, šta ste to loše videli?
- Priče sa sudijama. To neću tolerisati. Pozvao sam Nikolu Kalinića, rekao sam mu - “od početka godine gestikuliraš, to je neprihvatljivo za jednog reprezentativca. Hajde da izbegnemo takve stvari. Ima ko će da se raspravlja sa sudijama kad zatreba”. Šta ko ima da priča sa sudijama. Igraj, bre, dečko. Daj tri trojke zaredom i završi posao. Ti se zoveš igrač. Moj posao je da tražim tajm-aut na vreme, da postavim filozofiju igre onako kako treba u odbrani ili napadu. Nikog neću da maltretiram, ali pravila lepog ponašanja moraju svi da znaju. To je osnova za dalje.

Tata je Žoc!


- Imamo dobre momente i u inostranim klubovima. To što su Bogdanović i Bjelica na fajnal foru, odlična je stvar za sve nas, potvrda kvaliteta koji ti igrači poseduju. I da se razumemo, taj njihov uspeh je došao kroz rad sa tatom, sa Žocom, našim Željkom Obradovićem - jasan je Đorđević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP