Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DA SE NE LAŽEMO - OČEKIVANO

Prva tri mesta na svetskoj rang listi basketaša? Pa Srbi!

Autor: A. O. | 30.08.2013 - 14:30:00h | Komentara: 1

Tačno godinu dana nakon što su krajem avgusta 2012. u Atini osvajili zlatnu medalju na prvom Svetskom prvenstvu u košarci 3 na 3, novosadski basketaši Dušan Domović Bulut, Marko Ždero i Marko Savić su, pridodatim bodovima, nakon pobede na nedavno završenom prestižnom međunarodnom masters turniru u Pragu, izbili na sami vrh FIBA liste kao vodeća i u ovom času najbolja ekipa na svetu.

- Ako su ovi momci, koji su se lane uspeli na Olimp, za nekog i predstavljali iznenađenje sada se sa njima mora uvek ozbiljno računati – ukazuju francuski, engleski i američki izveštači koji su pratili dvodnevne okršaje na Vaclavskim namjestima u glavnom gradu Češke u kojima je učestvovalo više od 20 najboljih basketaša Evrope. Bez razlike bili su saglasni da je novosadska ekipa „Basket 3x3“ iskazala nesporno i zavidno umeće u igri pod jednim košem, a jednodušno su, sa velikom hvalom, ocenili ispoljenu ogromnu ambiciju i čvrstinu kalektivnog duha kojom su dva početna poraza na kraju pretvorili u trijumfalnu pobedu.

Krem de la krem ulične košarke

Krem de la krem ulične košarke

 
Iznenađujuće je sa koliko pojedinosti su oni raspolagali o najboljem i ovde jedinom predstavniku Srbije, a iz njihovih tekstova je očigledno da su ih pomno pratili ne samo sada u Pragu nego i pedantno beležili sve njihove dosadašnje međunarodne uspehe: u Talinu, dva puta u Bukureštu, prethodnom nastupu u Pragu, Moskvi..
Pojedinačno, sa 556.900 poena, prvi je Dušan Domović Bulut, a odmah za njim su njegovi saigrači Marko Savić i Marko Ždero sa 556.800 poena, zahvaljujući kojima su svrgli sa čelnog mesta ljubljansku družinu Simona Finžgara (490.800) i premašili sada drugoplasiranu ekipu splitske „Cedevite“ predvođenu Dujom Kaliternom (523.200).

- Završnica svetskog tura u Istanbulu 3. i 4. oktobra za nas će predstavljati ogromno iskušenje, jer nam, s obzirom na neveliku razliku u bodovima, samo plasman među pobedničke ekipe daje mogućnost da očuvamo stečenu poziciju – kaže Dušan Domović Bulut pomalo žaleći što se - uprkos ukazanoj podršci gradskog i pokrajinskog sekretarijata za sport i tek nekolicine sponzora – nisu ostvarile izdašnije okolnosti koje bi im omogućile bar još koji ovogodišnji nastup više na nekom od evropskih ili svetskih takmičenja.

Lepo izgleda ova rang lista

Lepo izgleda ova rang lista

 
On gaji nadu da bi Novi Sad, posle nadasve dobre i uspele organizacije ovogodišnjeg kvalifikacionog turnira na Štrandu za prvo prvenstvo Srbije, a u režiji novoosnovanog Sportskog društva „Basket 3x3“, mogao dobiti trajnu FIBA licencu i od naredne godine postati jedan od gradova domaćina u kojem bi se brzo sjatila i rado okupljala svetska basketaška elita.

- Bio bi to veliki podstrek za razvoj ovog sporta kod nas, ali i prilika više za dokazivanje i nekih drugih naših ekipa – smatra Bulut uveren da bi, ukoliko gradske vlasti pokažu interesovanje, ugled koji uživaju u svetu uveliko olakšao put u rešavanju svih neophodnih formalnosti.

Do odlučujućeg nastupa, u preostalih mesec dana, nastojaće da se što bolje pripreme, ali i to će biti primorani da učine na sebi svojstven način.
- Osim termina u hali na Slanoj bari, uglavnom, igraćemo basket na ulici, jer je to za sad najbolji mogući trening koji možemo da priuštimo. Pored toga svako od nas individualno se priprema i slobodno vreme provodi u teretani ili radi na sticanju kondicije i usavršavanju košarkaške tehnike – objašnjava Marko Ždero koji je jedini zaposlen napominjući da je Marko Savić obuhvaćen treninzima u klubu, a da je Dušan Domović Bulut još uvek slobodni igrač. 
Poslednji komentari
  • teo Vreme: 30.08.2013 18:20h

    A je li to olimpijski sport? Ili, hoce li biti? Ako neko zna....!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP