Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SRPSKI KOŠARKAŠI:

Prvi cilj je ispunjen!

Autor: A.O. | 01.09.2014 - 18:10:00h | Komentara: 0

Srbija je pobedom nad Iranom obezbedila plasman u osminu finala što je bio prvi cilj naše reprezentacije.

Srbija - Iran / Foto: Fonet

Srbija - Iran / Foto: Fonet

Uspeli su košarkaši Srbije da se oporave od nesrećnog poraza protiv Francuske i samo 24 časa kasnije ostvare važan trijumf protiv Irana, koji ih je pošteno namučio u prvom poluvremenu.

Srbija - Iran / Foto: Fonet

Raško Katić je vodio veliku borbu ispod koša sa snažnim iranskim centrom Hadadijem koji je bio najefikasniji pojedinac na meču, a posle drugog trijumfa izjavio je da je na kraju presudila duža klupa našeg tima.
- Bilo je dosta teško, jer Iran u prvom poluvremenu igra uvek jako, ali kasnije padnu, jer imaju mali fond igrača. Mi smo to iskoristili i trijumfovali – rekao je Katić, a na njegove reči se nadovezao Miloš Teodosić koji je rekao da je najvažnije da je prvi cilj ostvaren – plasman u osminu finala.
- Ostvarili smo dve pobede i ispunili prvi cilj, a to je plasman u osminu finala. Namučili su nas u prvom poluvremenu, a mislim da smo u meč ušli nekako između opuštenosti i straha. Ipak, uspeli smo da prebrodimo i ostvarimo trijumf. Pokazali smo kvalitet i odigrali kako treba – kazao je Teodosić.

 

ĐORĐEVIĆ: Ovo nam je bio najbitniji meč u grupi!  

Kako je i selektor Aleksandar Đorđević apostrofirao pre i nakon meča, Srbija je uspela da pobedi Iran u najvažnijem meču u grupi i obezbedi plasman u osminu finala.

Aleksandar Saša Đorđević

Aleksandar Saša Đorđević | Foto: Marko Metlaš

Trener srpskih košarkaša je posle trijumfa istakao da su njegovi puleni prvih 20 minuta bili u grču upravo zbog važnosti susreta, ali da je kasnije sve došlo na svoje mesto, ponajviše zahvaljujući granitnoj odbrani koju su igrali.

- Ovo je bio najbitniji meč u grupi i zato je prvo poluvreme bilo tesno. Nismo imali rešenja za Hadadija, ali smo uspeli da zaustavimo Hamranija i to je bilo jedno od rešenja. Naša odbrana je bila dobra i to je rešilo meč – kazao je Đorđević.

Kao i selektor isto su posle meča izjavili i njegovi izabranici. Na kraju ne zaboravimo da pomenemo da je Nemanja Bjelica odigrao jubilarni 100. meč u nacionalnom dresu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP