Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ZABRINUTI ZA DUŠEVNO ZDRAVLJE

PSIHOLOZI PORUČUJU: Vujošević mora na lečenje!

Autor: V. Nestorović | 04.06.2014 - 20:20:00h | Komentara: 4

Ono što se dešava na srpski košarkaškim terenima je zaista neverovatno. Miris baruta od topovskih udara, kao i baklji koje su korišćene u Železniku, nije se ni razišao, a usledio je još jedan tužan spektakl, ovoga puta u nekadašnjem hramu srpske košarke, novobeogradskoj „Hali sportova“.

„Svi moji igrači  su dobili mnogo ljubavi, topline i moje posvećenosti“: Duško Vujošević

„Svi moji igrači su dobili mnogo ljubavi, topline i moje posvećenosti“: Duško Vujošević | Foto: Marko Metlaš

 Ono što je započeo trener FMP-a Milan Gurović, koji je isključen zbog odgurivanja pleja Partizana Borisa Daloa, završio je Duško Vujošević, koji je jednom rukom „pridavio“ Bogdana Bogdanovića. Kako kaže prvi strateg crno-belih, u pitanju je bila stara pruska škola, jer on prema svojim igračima ima roditeljski odnos. 

Partizan večeras igra sa Mega Vizurom

Partizan večeras igra sa Mega Vizurom

 Da je u pitanju ipak nešto drugo, za „Alo!“ objašnjava psiholog Dobrivoje Radovanović.
- Ma, kakva stara pruska škola. Duško Vujošević je izuzetno temperamentan i on ne može da kontroliše svoje emocije, tako da često agresivno reaguje prema protivnicima, sudijama, a sada vidimo i svojim igračima. Siguran sam da on to ne radi namerno, jednostavno ne može da kontroliše te izlive emocija. 
O tome kako bi trofejni stručnjak mogao da poradi na „izlivima emocija“, Radovanović kaže:

- Postoji nešto što se zove terapija za kontrolu besa, ali ne verujem da bi on ikada pristao da radi tako nešto. Takođe, verujem da on dosta reaguje i na spoljne uticaje, tako da što su oni veći, tako je veća i njegova agresija. Nažalost, gledao sam njega i Čovića u „Utisku nedelje“, i to je bilo prilično dno za Srbiju.

U poslednjem kolu regularnog dela, pred početak plej-ofa Superlige, košarkaši Partizana večeras (20) gostuju Mega Vizuri, a ostaje da se vidi da li će i Bogdan Bogdanović biti uvršten u tim.

Dule se pravda: Pogrešio sam!

Duško Vujošević, trener Partizana, svestan je da je pogrešio što je Bogdana Bogdanovića ščepao za gušu na meču sa FMP-om.

- Reagovao sam u afektu, sigurno sam pogrešio, ali ništa više ne mogu da ispravim. Ne želim da zvuči kao opravdanje, ali svaki čovek ima granice strpljenja, a ničije nije beskrajno. Pitajte moje igrače, ne samo ovu generaciju, o našem međusobnom odnosu. Oni su dobili toliko ljubavi, topline i moje posvećenosti, o čemu neki drugi mogu samo da sanjaju. Naravno, to uključuje i Bogdanovića. U moje trenersko vreme postao je i evroligaška „zvezda u usponu“, a to podrazumeva i adekvatno ponašanje. On posebno mora u svakom trenutku da je svestan posledica po tim. Kao i ja svojih. Nisam smeo tako da reagujem - rekao je Vujošević za „Sport“.

Dule kao Homer, Bogdan kao Bart

Da li ima sličnosti sa dešavanjima iz „Hale sportova“,  procenite sami

Da li ima sličnosti sa dešavanjima iz „Hale sportova“, procenite sami

 Na društvenim mrežama mnoge je postupak Duška Vujoševića podsetio sa „Simpsonove“, i čuvene scene kada Homer davi Barta, pa se tako među onima koje je sve ovo i nasmejalo našao i fudbaler Crvene zvezde Luka Milunović, koji je tu sliku podelio na Tviteru.

Poslednji komentari
  • mimi Vreme: 04.06.2014 21:23h

    Mars iz srpske kosarke. Sta ce nam nervno labilne licnosti. Cao i odlazi dok je vreme. KK Partizan treba da mu se zahvali dok nije kasno.On ima slom zivaca a to se leci. Idi sto pre Vujosevicu.

  • Zoran Vreme: 04.06.2014 22:22h

    Ma bre ko je ovaj da uopste moze da misli, kakvi lekari, sram vas bilo sto izvlacite takve naslove zbog misljenja nekog anonimca psihologa.. Dule je kralj, to sto je on uradio s Partizanom nece svi treneri Zvezde u istoriji zajedno ..

  • nena Vreme: 05.06.2014 09:58h

    slazem se i volela bih da ti isti pregledaju i vucica !

  • Milan Vreme: 05.06.2014 10:04h

    Za to sto je on uradio sa Partizanom njemu svaka cast, niko to ne osporava ali hvatanje za vrat jednog od 3 najbolja igraca u ekipi zbog tehnicke greske je cist debilizam. Da li je neko od njih uhvatio njega za vrat kad je on pravio tehnicke greske i kada je kaznjavan zbog svojih gluposti? Nije. Prema tome prvo ocisti svoje dvoriste pa tek onda gledaj u tudje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP