Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SALE ĐORĐEVIĆ, NOVI SELEKTOR KOŠARKAŠA SRBIJE, PORUČIO:

Puškom ću ih
terati da igraju!

Autor: P. Milovanović | 26.12.2013 - 08:05:00h | Komentara: 1

Košarkaška reprezentacija Srbije će u nove bitke jurišati sa Aleksandrom Đorđevićem, koji je imenovan za novog selektora! As jugoslovenske i srpske košarke nasledio je na klupi „orlova” prekaljenog stručnjaka Dušana Ivkovića, s kojim je naš nacionalni tim stigao do sedmog mesta na nedavnom završenom EP u Sloveniji, izborivši plasman na SP u Španiji naredne godine. Sale nacionale je otkrio da se nijednog trenutka nije dvoumio nakon što su s njim kontaktirali čelnici KSS-a.

 

Sale Đorđević

 

„Bio sam u vojsci, pa
ću ih puškom naterati da dođu. Šalim se. Na ‚jedan‘ sam rekao‚da‘ kada su me zvali iz Saveza“

- Na „jedan” sam odgovorio sa „da” kada sam video da misli Saveza idu ka meni. Za mene je velika čast i velika odgovornost da budem selektor Srbije. Imao sam malo više sreće u odnosu na ostale kandidate, koji takođe zaslužuju ovaj posao. Znam da mi je pao u ruke vruć krompir, ali spreman sam da ogromnu energiju i entuzijazam prenesem na igrače - obratio se Đorđević prisutnima na promociji u kući košarke.

On je zatim na krajnje zanimljiv način dočarao kako će se boriti s otkazima igrača, što je u prošlosti bila rak-rana njegovih prethodnika.

Čeka se formiranje

stručnog saveta
Novi selektor je potvrdio da će u narednom periodu KS Srbije formirati stručni savet, koji će činiti naši proslavljeni stručnjaci.
- To telo nam je veoma potrebno, ali ja neću imati mnogo uticaja. Plan je da imamo oko pet imena i da se tu uključe ljudi koji su deo naše košarkaške istorije: Žeravica, Ivković, Obradović, Maljković, Pešić...

- Bio sam u vojsci, puškom ću ih terati da igraju. Šalim se, naravno. Potrudiću se da angažovanjem i iskrenim odnosom utičem na njih. Svi mi smo zamenljivi, ali igrači su najvažnija karika u celom sistemu - nastavio je Sale.

Đorđević je istakao da je zadovoljan finansijskim uslovima trogodišnjeg ugovora koji je potpisao za Savezom, a otkrio je i kakvi su mu ciljevi s „orlovima”.

- Nismo više velesila, ali to nam ne oduzima pravo da to ponovo postanemo. Teren je taj koji će govoriti u naše ime. Moj lični cilj je da pobedimo Španiju. To je selekcija koja je dominirala u poslednjih desetak godina, a svi znamo šta bi to značilo. Drugi cilj je dobar odnos sa igračima. Takođe, ne smem da zaboravim da izrazim zahvalnost velikim trenerima na podršci koju su mi pružili - zaključio je Đorđević.
Poslednji komentari
  • mima Vreme: 26.12.2013 18:24h

    I Djordjevic je vec poceo da l u p e t a, bez oruzja nista, ali dobro je da nije uzeo noz, pa da kazu srpska posla. SVASTA!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP