Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ISKRENO

RAĐA: J**e se nama za politiku, i ja bih kao Divac bacio šahovnicu!

Autor: S. R. | 31.01.2014 - 11:17:00h | Komentara: 1

Proslavljeni jugoslovenski i hrvatski košarkaš pred dolazak u Beograd na sutrašnji spektakl u "Pioniru", istakao da je gest Divca na SP u Argentini bio logičan, jer njih tada nije bilo briga za politiku.

Dino Rađa

Dino Rađa

- Divac tada nije napravio ništa što ne bih napravio i ja. Mi smo tada imali po 22 godine. J***lo se nama za politiku i sve što se događalo u pozadini. Mi smo jedino želeli da budemo prvaci sveta. I da se tada meni približio neko sa srpskom, italijanskom ili bilo kojom drugom zastavom, ja bih napravio istu, potpuno istu stvar kao Vlade - rekao je Rađa za "Index" i dodao:
- To tada nije bila moja zastava. Mi smo tada igrali za Jugoslaviju, ne za Hrvatsku, ne za Srbiju. I na kraju, svašta se tumačilo i govorilo kod nas. Od toga da je on tu zastavu gazio, da je udario tog čoveka, da je pljuvao… Ako bolje pogledate snimak, videćete da se ništa od svega toga nije dogodilo.
Uprkos filmu ”Jednom braća”, koji je ESPN snimio na uspomenu na Dražena Petrovića, Divac je i dalje omaržena osoba u Hrvatskoj. Međutim, Rađa ne krije da su njih dvojica veliki prijatelji.
- Vlade je jedno veliko dete. Takav je bio onda, takav je i danas. On mi je prijatelj bio i prijatelj mi je ostao. A mi smo na ovim prostorima prokleti. Umesto da se ugledamo na generala Antu Gotovinu, da poslušamo njegove reči, da se okrenemo budućnosti, mi se samo vraćamo u prošlost. Užas - istakao je Rađa.
Poslednji komentari
  • j**i ga dino Vreme: 31.01.2014 16:42h

    uprska ga na samom kraju. lako se ugledati na gotovinu i reci "mir, mir niko nije kriv" kada je taj isti gospodin očistio hrvatsku od srba. ne sumnjam da je za njega buducnist bez srba upravo ona za koju se i borio.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP