Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

PRVO KOLO JADRANSKE LIGE

Radnički deklasirao Cibonu!

Autor: FoNet | 05.10.2013 - 19:47:00h | Komentara: 0

U prvom kolu Jadranske lige, košarkaši kragujevačkog Radničkog pobedili su večeras u Zagrebu Cibonu rezultatom 82:66 (22:15, 21:13, 23:27, 16:11).

Miroslav Muta Nikolić

Miroslav Muta Nikolić 

Na startu regionalnog takmičenja Radnički je priredio iznenađenje i nagovesto da će i u ovoj sezoni pretendovati na najviši plasman, uprkos tome što je u odnosu na prošlu godinu promenio kompletnu ekipu.
Izabranici Miroslava Nikolića odigrali su, gotovo svih 40 minuta, izvanredno u odbrani i košarkaši Cibone su uspeli da pogode tek svaki treći šut iz igre, pri čemu su njihovi najbolji strelci Kus i Planinić postigli ukupno osam poena.
S druge strane, Kragujevčani su imali dobro šutersko veče, pogotovo van linije 6,75 metara, i ubacili su deset trojki iz 25 pokušaja, dvostruko više od domaćina, koji je imao samo dva pokušaja manje.
Tih 15 poena razlike je i odlučilo utakmicu, a Nikolić svakako može da bude izuzetno zadovoljan podatkom da je njegov tim imao čak 23 asistencije, 11 više od Cibone.
Izvarednu igru prikazao je centar Radničkog Muftau Jaru, koji je imao "dabl-dabl" učinak od 19 poena i 10 skokova i očigledno će biti oslonac igre Kragujevčana, a briljirao je i Marko Marinković sa 13 koševa i čak 12 asistencija.
Cibona: Kus, Planinić 8, Blasingejm 6, Šarić 17, Rozić 5, Jagodić-Kuridža 3, Junaković, Džening 9, Stroberi 12, Žižić 6, Arapović, Gabrić.
Radnički: Sili 8, Janković, Lešić 14, Jović 3, Stevanović, Mlađan 13, Kalinić, Jaru 19, Dimić, Balmazović 4, Jevtović 8, Marinović 13.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP