Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

LUDA UVERTIRA PRED VEČERAŠNJI (21, RTS2) KOŠARKAŠKI VEČITI DERBI

Ratuju i zbog Miše Kovača!

Autor: V. Nestorović | 07.05.2013 - 23:59:00h | Komentara: 2

Ma kakva košarka... Koga je briga ko će pobediti večeras (21) u okršaju košarkaša Partizana i Crvene zvezde, mnogo je važnije ko slavi 1. maj, a ko Uskrs, ko koristi Gebelsove metode i čiji se stihovi pesama koriste, ko ima koliko političara na svom delu tribina, ko osmišljava uvredljive pesmice, ko se plaši vlasti i bejzbol palica, gepekovanja...

Vidim da neki žele da sve protivnike Zvezde stave u zatvor ili ludnicu: Vujošević

Vidim da neki žele da sve protivnike Zvezde stave u zatvor ili ludnicu: Vujošević | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Iskreno, posle izlaganja Duška Vujoševića i Nebojše Čovića biće pravo čudo ako u “Pioniru” ne budu letele glave, lažno primirje, koje je trajalo jedno vreme, definitivno je prekinuto, a trener košarkaša Partizana je, kako kaže, svom dugogodišnjem poznaniku posvetio stihove iz jedne od pesama dalmatinskog pevača Miše Kovača.


- Na tvojoj ruci prsten, u tvome oku suze, taj drugi što te uze ne voli kao ja. Eto, toliko bih mu poručio. Što se tiče Partizana, mi smo uradili ono što je za mnoge bilo sasvim neočekivano, no ni ti rezultati nam ne garantuju respekt, ali ni da budemo ostavljeni na miru. Vidim da po nekim izjavama sve protivnike Zvezde bi trebalo staviti u zatvor ili ludnicu. Ono što me najviše brine jeste da cela ta kampanja ima debelu zaleđinu. Vidim da se odjednom pominju neka imena koja nisu pominjana godinama, a opasno je ako deo vlasti želi da se ostvari kroz uspehe jednog kluba - započeo je Vujošević.

O tome koliko ko dobija od države i eventualnim pojačanjima koje Zvezde navodno želi da dovede, Vujošević kaže:
- Koliko vidim naredne godine neće biti hrane za vrhunski sport, jer treba prvo nahraniti siromašne, ali vidim i da Zvezda planira da dovede Radmanovića i Miličića. Novca bi trebalo da ima za sve ili ni za koga - izjavio je Vujošević i zamerio novinarima da se mnogo plaše vlasti.
Nije se dugo čekalo na odgovor predsednika KK Crvena zvezda Nebojše Čovića, koji je raspalio iz svih oružja.

Vučić se  ne busa u  grudi za  Zvezdu kao Tadić  za Partizan: Čović

Vučić se ne busa u grudi za Zvezdu kao Tadić za Partizan: Čović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

ČOVIĆ: Mojoj ženi ne skandiraju „svinjo debela“!


- Za razliku od Danilovića i Vujoševića, ja nisam smišljao uvredljive pesmice na račun njihovih porodica, a oni na račun moje jesu. Ja sam izabrao pravu ženu i njoj ne skandiraju „svinjo debela“ - rekao je Čović.

- Naše pres-konferencije su uvek bile normalne, ali moram da odgovorim na manipulaciju od strane gurua Partizana i mog nekadašnjeg poznanika Duška Vujoševića. Kažem nekadašnjeg jer sam ja poznavao jednog Vujoševića, ali izgleda da vreme, život i još ponešto svašta mogu da naprave od čoveka.
Stalno se u prvi plan ističe kako Zvezda ima podršku od jednog čoveka iz vlasti koji ne krije da navija za Crvenu zvezdu. To je Aleksandar Vučić. On je bio na jednoj našoj utakmici, ali nije skidao sako, busao se u grudi kao bivši predsednik države (Boris Tadić). Ma neka oni nas ostave na miru.
Pare su zauzele veliki deo izlaganja predsednika tima sa Malog Kalemegdana.

- Neka se tačno iznese koliko država daje para Zvezdi i Partizanu. Država ne sme više da ćuti. Mi sve radimo transparentno, ali neka to učini i druga strana. Zašto se krije ko koliko para dobija? Mi smo želeli dijalog, oni su odbili kako bi i dalje mogli da manipulišu. Zašto Vujošević priča o Miličiću i Radmanoviću, zašto ne priča koliko duguju Raduljici, Katiću i Mačvanu?
Radi se o klasičnoj zameni teza kako država gura Zvezdu, ali od 2000. godine u srpskoj košarci kada god se Zvezda približi Partizanu pokreće se mašinerija koja to sprečava. Ništa ne sme da se menja. Od 1992. godine se sistematski radi na urušavanju SD Crvena zvezda.

Mišo Kovač

Mišo Kovač


O stihovima Miše Kovača koje mu je namenio Vujošević, Čović je odgovorio:
- Mišu Kovača sam slušao do rata. Pitajte Krajišnike da li treba da ga slušamo. Ja nemam veze sa HDZ-om, a što se tiče prstenja, imam dva, sa FMP-om i Refleksom.

O timu Partizana Čović je kratko rekao:
- Dva Francuza, jedan Bosanac i jedan Litvanac ne mogu biti nacionalno blago. Nemam ništa protiv njih, ali nacionalno blago za Srbiju je mogao da bude Nikola Peković, a svi znamo da ga je Vujošević odveo da igra za Crnu Goru.

Pominjana i trojka Kecmana u finalu protiv Cibone

- U finalu u Laktašima se dokazalo da se za 0,6 sekundi ne može postići koš, osim kada je to nekome potrebno. Dva puta je ponavljan napad u tom vremenu i videlo se da jednostavno nije moguće postići koš - izjavio je Čović verovatno aludirajući na čuvenu trojku Kecmana u Zagrebu kada je Partizan osvojio ABA ligu protiv Cibone.

O Beloševiću i računima


- Belošević je naš najbolji sudija, a ima različite kriterijume za ABA ligu, VTB ligu, Superligu, Evroligu i Francusku ligu. I posle svega toga stavi 100.000 evrića u džep na kraju sezone i baš ga briga. Tolike su takse za sudije na godišnjem nivou - rekao je Čović.

Parovi 9. kola


Danas: Radnički - Metalac (19), Sloboda - Vojvodina (19.30), Konstantin - Mega Vizura (20), Partizan - Crvena zvezda (21). Poredak: Partizan 15, Mega Vizura 14, Crvena zvezda 13, Vojvodina 13...

Poslednji komentari
  • duda Vreme: 09.05.2013 09:32h

    Ovu dvojicu bi trebalo ubaciti na Farmu!

  • Ultrarechten Vreme: 08.06.2013 10:17h

    Sta fali, malo mu Dule spustio zbog Laktasa i kraj price. Ne vidim razlog da se to dalje nastavlja. Da li se pisalo o finalu kupa Srbije, gde je izreziran prekid zbog PP aparata samo da nasa deca ne osvoje trofej? Nije. O tome se cuti, a pise se o davnoj vec izjavi gde je jedan intelektualac spustio ovom iz fabrike.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP