Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ČUDESNA NATAŠA KOVAČEVIĆ

Razoružala nas osmehom i skok-šutom (FOTO)

Autor: P. Milovanović | 24.10.2014 - 20:09:00h | Komentara: 5

Veliki povratak Nataše Kovačević (20) košarci! Otkako se prošle nedelje iz Francuske vratila sa novom sportskom protezom, dan započinje i završava sa narandžastom loptom. U priči o tome kako izgleda njena nova utakmica u sportskoj karijeri, najhrabrija Srpkinja nas je ponovo prijatno iznenadila...

Džaba nam muška odbrana, Nataša košarku može da igra i vezanih očiju

Džaba nam muška odbrana, Nataša košarku može da igra i vezanih očiju | Foto: Marko Metlaš

- A što ne dođete na basket sa mnom? Evo, odigrajmo „jedan na jedan“, lopta moja, vaš teren. Samo neka to bude između dva predavanja na fakultetu - jedini je bio uslov koji nam je postavila.

„THE TROJKA“: Novinar „Alo!“ je kapitulirao posle Natašinih bombi

„THE TROJKA“: Novinar „Alo!“ je kapitulirao posle Natašinih bombi | Foto: Marko Metlaš

Kondicioni treninzi, šest puta nedeljno!

- Sada kada je stigla proteza, rekreativno treniram sa svojim kondicionim trenerom Bogdanom Stanojkovićem. Krenuli smo polako, za početak šest puta nedeljno. Idemo u teretanu, posle u salu da šutiramo. Čitav život radimo zajedno i neizmerno sam mu zahvalna na svemu. On će mi pomoći da se vratim na teren da mogu rekreativno da igram basket - naglašava Nataša,.

Na megdan reprezentativki Srbije, kojoj su pre nesreće u Mađarskoj 2013. predviđali čak i karijeru u WNBA ligi, delegirali smo fudbalskog eksperta prefinjenog košarkaškog šuta.

Čekali smo Nacu u „Posko areni“ na Carevoj ćupriji, ne sluteći kakvu ćemo lekciju dobiti. Na parket je kročila hrabro, odlučno, rolajući loptu kroz noge, iza leđa... Još na zagrevanju nas je razoružala osmehom, ali i razbila šutem sa distance. Lopte su u nizu kroz obruč klizile čisto, ko kap!

- Šut me nikad nije izdao! Pogađala sam sa slobodnih bacanja neposredno posle nesreće ali sad se vraćam skok-šutu i tu nemam nikakvih tegoba. Ruka me i dalje služi.

„Volim ovu igru!“: Veliki  povratak naše košarkašice

„Volim ovu igru!“: Veliki povratak naše košarkašice | Foto: Marko Metlaš


Već na početku meča Nataša nas je iznenadila školskim dvokorakom, pomalo opreznim, ali za nas rekreativce nezaustavljivim - 1:0.

- Slobodno igrajte čvršću odbranu. Kao što vidite, sa ovom protezom me ništa ne sprečava da vas pretrčim, da položim loptu u koš s leve, s desne strane. Doduše, nije to onaj stari dvokorak, ali je - dvokorak. To je najbitnije - kaže Nataša, čijoj sreći nema kraja zbog toga što posle godinu dana oporavka ponovo može da trči po betonu, travi, parketu...

Smislili smo da košarkašku čast „Alo!“ novina odbranimo sistemom - „trči i pucaj“, stigosmo tako do 1:1, a onda su krenule da sevaju njene trojke. Jedna, pa druga, treća... - 1:7! Uh, samo da nas ne „kašira“. Menjamo taktiku, guramo se pod koš, računamo na snagu, na staž iz teretane, i muški se vraćamo u igru - 4:7.

Nataša Kovačević

Nataša Kovačević | Foto: Marko Metlaš


Taman kad smo pomislili da smo pronašli recept za preokret, Nataša gotovo da skida s obruča lopte i između novih poena objašnjava:
- Mogu da skačem, nemam nikakve bolove, potpuno se normalno osećam. Ne mogu da se odrazim baš kao ranije, ali bitno je da mogu da skočim. Pa i da lupim neku „bananu“ - upozorava nas.

Kroz „šetnju“ na terenu Nataša s loptom može sve, poput Globtrotersa, ali je svesna da će morati još puno da trenira dribling u trku.

- Još sam daleko od driblinga kojim bi nekoga mogla da pošaljem po burek, ali i tu ima mesta za napredak, sigurna sam. U odbrani i te kako mogu da budem nezgodna, tu i brze ruke znače puno. Kao što vidite, mogu normalno da se spustim u stav, još samo promenu pravca nisam probala. Potrebno je vreme da se naviknem na protezu, proteza na mene, a ostalo će doći samo. Dugo sam maštala o ovom basketu, o ovoj pobedi - zadovoljno će čudesna košarkašica.

Nataša Kovačević zasad trenira za svoju dušu, rekreativno, ali se nemojte iznenaditi ukoliko vrlo brzo ponovo zaigra i neki profesionalni meč. Ona je devojka koja ne priznaje prepreke. Ona ih snagom volje sve preskače.

I ona ima  „ALO! mobilni“

I ona ima „ALO! mobilni“ | Foto: Marko Metlaš

Prvi SMS iz mreže 068: „Alo!“, srećan rođoš

Nataša Kovačević važi za izuzetno druželjubivu osobu, ali ne krije da je vezana za svoj mobilni telefon i da voli da „kucka“ poruke prijateljima.
Otuda je od naše redakcije među prvima dobila i novi pripejd broj u okviru projekta „ALO! mobilni“. Prvu poruku je uz pozdrav i neizbežan smajli namenila baš nama i našim čitaocima, iskoristivši priliku da svima u redakciji čestita sedmi rođendan.

Poslednji komentari
  • sale Vreme: 24.10.2014 20:32h

    BRAVO NATAŠA !!!!

  • arsen Vreme: 25.10.2014 03:05h

    pozdrav za komsinicu

  • mladen Vreme: 25.10.2014 09:04h

    Svaka čast Nataša. Primer hrabre devojke koja ne zna za prepreke,bravo još jednom

  • lazar Vreme: 25.10.2014 12:21h

    Svaka cast!!! SAMO NAPRED

  • mance Vreme: 26.10.2014 08:34h

    junak

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP