Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ OTVORENO O PLANOVIMA:

Sa bivšim „otkazivačima“ bićemo oprezni!

Autor: Ekipa Alo! | 14.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Aleksandar Đorđević, legenda naše košarke, bio je karakter na parketu, a po svemu sudeći od toga neće odstupati ni kao novi selektor „orlova“.

Aleksandar Đorđević

Aleksandar Đorđević | Foto: Saša Čolić

Izjavio je da će prilikom pozivanja u tim kroz gusto sito proći svi, a pre svega bivši „otkazivači“, jer želi da Srbiju predstavljaju samo oni koji je iskreno vole i koji bi i poslednji atom snage dali igrajući u dresu sa nacionalnim grbom.


- Mnogi su jasno dali do znanja da priželjkuju poziv u reprezentaciju. To je svetinja i to za svakog sportistu mora da bude najveća ambicija. Prošlo je dosta igrača kroz selekciju Dušana Ivkovića, a on je imao problema sa povredama i ličnim otkazima. Ti „razlozi“ zbog kojih su otkazivali biće uzeti u obzir i sigurno im neće ići u prilog. Vodim računa o prošlosti jer je to parametar za budućnost - otvoreno će Sale.
Idol mnogih sadašnjih reprezentativaca iz svog ugla objašnjava igranje za reprezentaciju.

- Koliko god neko vredeo individualno ili na klupskom nivou, igrači priznaju drugog igrača samo kada dođe do visina i na reprezentativnom nivou. To je nepisano pravilo među košarkašima. Kada Toni Parker bude završio karijeru, potpisujem da će reći da mu je najdraža zlatna medalja sa Francuskom na EP - objašnjava Sale Nacionale.
Za kraj, Đorđević je rekao da kao lidera tima vidi Miloša Teodosića.

- Od Miloša Teodosića možemo da očekujemo da rešava mečeve u poslednjim sekundama, ali prvo moramo da dođemo do utakmice na kojoj se pobednik tako odlučuje. Ne smemo da zaboravimo igre Teodosića na Svetskom prvenstvu, protiv Slovenije u Poljskoj. Takav kvalitet postoji u Teodosiću, na njeu je da ga pokaže. Pobednička ekipa može da bude, ali bez lidera teško da će biti šampionska - zaključio je srpski selektor, koji nije hteo da sa sobom i svojim saigračima poredi nekog iz aktuelnog tima Srbije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP