Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SRBIJA VEČERAS (22) U POLUFINALU MONDOBASKETA IGRA SA FRANCUSKOM

Sale, očerupajte „galske petlove” za medalju!

Autor: M. Rangelov | 12.09.2014 - 10:13:00h | Komentara: 2

Da li je neko očekivao ovakav rasplet na Mondobasketu? Polufinale igraju Srbija i Francuska (večeras 22, RTS1) - epilog koji poznavaoci igre pod obručima ni u najluđim snovima nisu moglu da predvide. „Orlovi“ su zaista visoko poleteli, košarkaška bajka legendranog Đorđevića još uvek traje, a do medalje je ostao samo jedan stepenik.

Košarkaška reprezentacije Srbije

Osmehuju se za medalju: Košarkaši Srbije

- Francuzi su ti koji imaju ulogu favorita, baš zbog te evropske titule. Iskreno, ne bih ni razmisljao u tom pravcu. Imamo dovoljno vremena da se spremimo i koncentrišemo za utakmicu. Mislim da momci žele da pruže još jednu dobru partiju. Verujemo u sebe, bavimo se samo i isključivo sobom, ali razmišljamo i čime Francuska može da nas pobedi. Osećaj je već lep, ali može da bude još lepši. Svi mi koji se takmičimo godinama shvatamo šta znače velike utakmice. One stvaraju vrhunske igrače, mislim da sam time sve rekao - istakao je selektor Aleksandar Đorđević.

Košarkaška reprezentacije Srbije

Pravac postolje: Sale Đorđević

 

Sude nam Brazilac,

Argentinac i Grk
Kakvom suđenju „orlovi“ mogu da se nadaju u polufinalu Svetskog prvenstva? Arbitri koji će deliti pravdu u meču sa „trikolorima“ su Hristos Hristodolu (Grčka), Kristijano Maranjo (Brazil) i Alehandor Ćiti (Argentina). Nadamo se da arbitri iz Grčke i Brazila u polufinalu neće iskoristiti priliku da se Srbiji osvete za demoliranje njihovih reprezentacija u ranijem delu takmičenja.

„Da bi postao najbolji, moraš da pobediš najbolje“, rekao je Đorđević pred duel „galskih petlova“ i Španije. Izabranici Vensana Kolea su nas preduhitrili, domaćin je potučen na svom terenu.

- Pobedila je bolja ekipa. Ekipa! Nema šta, teren ne laže. Po mom mišljenju, Španija je bila najozbiljniji kandidat za zlato, ali očigledno nešto nije štimalo i nisu uspeli snagom grupe i zajedništvom da dođu do željenog rezultata. Očekuje nas duel sa timom koji je pokazao da je odličan i bez Tonija Parkera. Atletski su izuzetno spremni, ne mnogo drugačiji od Brazilaca. Dijao im je plejmejker na poziciji četiri, apsolutni lider, ne samo u njihovom sastavu, nego i na celom šampionatu - jasan je naš selektor.

Košarkaška reprezentacije Srbije

Lovernj i ekipa su aktuelni evropski prvaci

„Orlovi“ igraju za medalju, Raduljica i Krstić protiv Dijaoa i Lovernja, Teodosić protiv Ertela, Bogdanović protiv Batuma, Đorđević protiv Kolea. Duel za pamćenje, polufinale za istoriju, meč za povratak Srbije na košarkašku mapu sveta! Momci, srećno!

Srbija - Francuska

Milojko Pantić o „orlovima“ na SP:

Nije čudo kad Srbi igraju dobru košarku

“Naši momci su do sada imali ono što je bilo potrebno za uspeh - hladnu glavu i vruće srce. Ako budu koncentrisani pobediće “trikolore”, ako ne, nećemo im zameriti, nisu oni mašine. I ovo je veliki uspeh, u čemu smo mi to među četoro najboljih na svetu” - njegov fah jeste bio fudbal, ali ovako bi za prenos košarkaškog polufinala između Srbije i Francuske izgledalo uvodno izlaganje legendarnog sportskog komentatora Milojka Pantića.

Bez dlake na jeziku:  Milojko Pantić

Bez dlake na jeziku: Milojko Pantić

Sjajne partije Saletovih “orlova”, naterale su ga da se podseti one čuvene rečenice “Nebo se ponovo otvorilo, bogovi su pali na teme”. Momci su Vas potpuno oduševili?


- Svi kažu da smo napravili čudo, ali ja se ne bih složio. Sportsko čudo je kad košarkaši Hrvatske izgube od Senegala ili kad fubaleri Albanije pobede Portugal, ali kad Srbi dobro igraju košarku, to nije čudo, to je realnost! Idu nam sportovi sa loptom, takva smo nacija. Pored toga, Saletovi klinci imaju srce i karakter pobednika - počinje priču Pantić.


Šta očekujete od polufinala?


- Pobedu! Posle eliminacije Hrvata sa Mondobasketa, njihovi mediji su konstatovali da im je potreban novi trener, ali i igrači poput naši, igrači sa m... I potpuno su pogodili, naši reprezentativci uz veliko srce imaju i onu stvar. Što bi Đorđević rekao “Led u glavi, vatra u srcu” - to je prava formula.
Sale je bio veliki igrač, na putu je da postane i ozbiljan selektor?


- Srpska košarka je dobila mnogo, Sale nastavlja da korača putem kojim su išli veliki treneri koji su radili pre njega. Oduševila me je njegova strategija. Znao je da ćemo protiv Grka najlakše proći dalje. Sa druge strane promovisao je mlade igrače za koje, ruku na srce mnogi nisu ni čuli. Da li je neko ko nije iz Kragujevca znao za Jovića? Đorđević je prepoznao njegov talenat, imamo novi biser - kaže Milojko.


Krah Španije?


- Ma, tako im i treba. Svi su ih gurali, namestili su u žreb da oni budu povlašćeni. Sve je išlo glatko, a pali su na prvoj prepreci. Sličnu sudbinu je doživeo i Brazil na fudbalskom Svetskom prvenstvu. ULEB nije mogao da im pomogne u nokaut fazi i doživeli su debakl. To je sport - završava priču Milojko Pantić.

Poslednji komentari
  • Sredoje Vreme: 12.09.2014 16:09h

    Au revoir!

  • Zoran-Dizeldorf Vreme: 13.09.2014 10:51h

    FINALEEEEEEEEEEEEEE OOOOOOOOOOOOOOOOO

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP